Vera Ivković Foto: Printscreen/RTS

Pevačica Vera Ivković poznata je po hitovima koji se i danas pevaju, a njen privatni život obeležile su brojni teški momenti.

Veru je publika zapamtila po prepoznatljivom osmehu i raksošnom glasu, iako je njen život bio ispunjen tragedijama.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, ćerka Maja se borila sa neizlečivom bolešću – lupusom, te je i rano umrla, a Vera nikada nije uspela da se oporave od ovog gubitka.

O tome je jednom prilikom govorio pevačicin sin Vladimir Živković.

„Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac“, rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada.

Danilo Živković je Verin unuk koji je krenuo njenim stopama. On se takmičio u jednoj sezoni muzičkog takmičenja „Pinkove zvezde“. U jednom intervjuu on je otkrio detalje Verine bolesti.

„Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi“, rekao je on jednom prilikom za domaće medije.

Četiri godine gubitka ćerke, pevačica je izgubila supruga.

Uprkos tome, Vera je u gerontološkom centru bila omiljena i svi su govorili da je bila nasmejana.

Vera je preminula u 63. godini života.

BONUS VIDEO: Nada Obrić Jedva sam čekala nagradu za životno delo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar