Geri Gliter Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bivši pevač i muzičar Geri Gliter, prvobitno osuđen na 16 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja tri maloletne devojke, pušten je na slobodu.

Geri Gliter, čije je pravo ime Pol Frensis Gad, osuđen je 2015. godine zbog pokušaja silovanja, četiri seksualna napada i seksualnog odnosa sa devojkom mlađom od 13 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se tada navodilo, muzičar je napastvovao dve devojčice, od 12 i 13 godina, a treća žrtva imala je nešto manje od 10 godina. Gliter je zlostavljao maloletnice u periodu između 1975. do 1980. godine.

Pop pevač je odslužio polovinu kazne, koja je prvobitno podrazumevala 16 godina zatvora, te je sada pušten na slobodu.

Geri Gliter, optužen za pedofiliju, napastvovao dve devojčice, od 12 i 13 godina, nakon što ih je pozvao u bekstejdž u svoju garderobu, te ih izolovao od majki. Njegova treća žrtva imala je manje od 10 godina kada se uvukao u njen krevet i pokušao da je siluje 1975. godine. Mutičar je pušten je iz zatvora u svojoj 78. godini.

Seksualni prestupnik će sada biti na uslovnoj slobodi i ima obavezu da se u roku od tri dana registruje u lokalnoj policijskoj stanici ili rizikuje da bude vraćen iza rešetaka.

Povrh svega, moraće da nosi oznaku i označi sve kontakte koje ima sa ljudima koji imaju dete mlađe od 18 godina. On takođe mora da obavesti vlasti nedelju dana unapred, ako planira put u inostranstvo.

Optužbe su izašle na videlo tek 40 godina nakon zlostavljanja, kada je Gliter postao prva osoba koja je uhapšena u okviru istrage koju je pokrenula Metropolitenska policija nakon skandala Džimi Sevil.

BONUS VIDEO: Tihomir Stanić o „rejverki“ Ani Brnabić, političkom angažovanju glumaca i očekivanjima od izbora

Komentari

Svi komentari (0)