Bil Kozbi Foto:EPA/BASTIAAN SLABBERS

Komičar je ponovo optužen da je zloupotrebljavao uticaj i moć kako bi zlostavljao žene.

Glumac Bil Kozbi, prethodno osuđen za seksualno zlostavljanje maloletnice, ponovo je optužen za ovo krivično delo i navodno silovanje.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon niza optužbi sa kojima se godinama već bori, pre dva dana su Lili Bernard, Eden Tirl, Džul Gitens, Dženifer Tomspon i Sindi Led u Njujorku podnele tužbu protiv Kozbija.

Naime, one tvrde da ih je glumac zlostavljao u razdoblju od 1969. do 1991. godine, te da je iskoristio poziciju na kojoj se tada nalazio i moć koju mu je pružala da bi napastvovao žene.

Guvernerka je ovim povodom potpisala zakon koji daje rok od godinu dana da se pokrenu stari slučajevi seksualnog napada i silovanja, a ovaj rok je započeo 24. novembra tekuće godine.

Pored kontroverznog glumca, žene su tužile i studio u Njujorku gde je snimana Bilova emisija „Kozbi šou“ i „EnBiSi Universal“ koji je napravio seriju.

Kako prenosi „Dejli Mejl“, u tužbi je pisalo sledeće:

„Tokom nekoliko decenija Bil Kozbi je učestvovao u serijskim napadima na desetina žena za svoje seksualno zadovoljstvo, dok su ostali optuženi omogućavali i pomagali mu kod tih seksualnih napada kako bi stekli finansijsku korist od povezanosti sa Bilom Kozbijem“, stoji u tužbi.

Lili Bernard i Eden Tirl takođe su glumile u „Kozbi šou“.

Podsetimo, Bil Kozbi je u junu proglašen krivim za zlostavljanje maloletnice 1975. godine, zbog čega je morao da plati odštetu od pola miliona dolara. Sud u američkoj državi Kaliforniji, u građanskoj parnici, presudio je da je glumac Bil Kozbi seksualno napao Džudi Hat, sada 64-godišnjakinju, u Plejboj vili u Los Anđelesu 1975. godine kada je ona bila tinejdžerka i naložio komičaru da joj isplati 500.000 dolara odštete za emocionalne bolove zbog incidenta.

BONUS VIDEO: TOP 5 domaćih glumaca koji su uspeli u inostranstvu

Komentari

Svi komentari (0)