Foto: Goran Srdanov

Glumac Goran Šušljik i njegova partnerka, pijanistkinja Irina Dečermić u braku su više od 20 godina.

Imaju dvoje dece – sinove Đorđa i Dušana, koje su usvojili, a svoje iskustvo sa usvajanjem su sada javno podelili.

PROČITAJTE JOŠ:

„Što se tiče Đorđa, on je bio u jednoj hraniteljskoj porodici, mi smo došli da prvi put ga vidimo. Sećaš se kad smo parkirali kola nedaleko od te kuće? Videli smo jednu ženu, hraniteljku i njega koji je tako nekako odjednom iz tog naručja, bio je mali, godinu dana, odjednom se ispravio i otvorio te svoje velike lepe oči na nekih stotinak metara od nas i izgledalo je kao da nas čeka. Mislim, on nije ništa od toga mogao da čuje, niti da razume, ali eto to osećanje da je on spreman za nas je možda naše učitavanje, ali prosto je to naša priča“, rekao je glumac za „Insajder„, a njegova supruga je dodala:

„U isto vreme veliko uzbuđenje, a i strašna trema, jer vi idete da upoznate svoje dete. Srce mi je lupalo. To su najuzbudljiviji trenuci mog života.“

Nekoliko godina kasnije usvojili su i drugog sina, Dušana.

„To je već bilo lakše. Tri godine kasnije se rodio Dušan. Kad smo išli da vidimo Dušana, već smo bili utrenirani, znali smo da je to to“, rekla je Irina.

Goran Šušljik prisetio se prvog puta kada je osetio taj očinski instinkt.

„Pitanje je tog biološkog ili roditeljskog instinkta. On je duboko u svakom od nas. Nevezan je samo za biološku decu. Sećam se kada smo sa Đorđem bili na moru prvo leto. Bio je strašno nemiran, večerali smo, bio sam okrenut ka Irini. Samo sam u jednom trenutku video da on naglo pada sa stolice. Ja sam uspeo da svoju šaku pružim i da njegova glavica ne udari o nešto tvrdo. Tu sam bio siguran da sam otac. Prosto, ta brzina, instinkt da uradiš to da sačuvaš nešto tvoje“, ispričao je glumac.

Ispričali su i da mlađi sin ima sklonost ka muzici.

„Dušan ima jednu veoma specifičnu sklonost ka muzici. Ima oštećen sluh i nosi aparate, ali muzika mu mnogo znači. Ume da proceni dobru muziku, voli da to podeli sa nama. Ima afinitet prema muzici, prema vizuelnom, da pravi svoje instalacije. Čini mi se da oseća neku bliskost kada je umetnost u pitanju. Za Đorđa on krije šta su njegova interesovanja. Bio je veliki sportista do pre par meseci. Sad je odustao od te ideje, hvala Bogu. Sportski život je zaista strašno težak, zahtevan i surov“, ispričala je pijanistkinja.

BONUS VIDEO: Vantelesna oplodnja pa usvajanje deteta – Među nama je manekenka Ivana Korab