Pol Makartni Foto:EPA/FELIPE TRUEBA

Pol Makartni bio je član Bitlsa do njihovog raspada 1970. godine, a onda je nastavio solo karijeru. Proglašen je za najuspešnijeg kompozitora pop muzike svih vremena sa 32 pesme na prvom mestu "Billboard Hot 100" liste.

Njegov privatni život obeležile su dve velike ljubavi, koje nisu imale srećan kraj.

PROČITAJTE JOŠ:

Pol Makartni je proveo 29 godina u braku sa prvom suprugom Lindom Istman, koja je preminula u aprilu 1998. godine usled posledica raka dojke.

Slavni muzičar je godinu dana nakon smrti prve supruge prisustvovao svečanosti na kojoj je uručio nagradu u ime svoje pokojne supruge. Na ovoj svečanosti upoznao je Heder Mils, bivšu manekenku koja je 1993. godine izgubila deo noge u sudaru sa policijskim motociklom, a celo iskustvo opisala je u memoarima „Out on a Limb“.

O Polovoj i Hederinoj vezi se malo toga zna, poznato je da su se venčali 2002. godine. Iz njihove ljubavi se rodila ćerka Beatris, ali Polova porodica nije bila očarana njegovom drugom suprugom. Da joj se ne sviđa očev izbor, otvoreno je pokazivala ćerka iz prvog braka slavnog muzičara, modna dizajnera Stela Makartni.

„Svake nedelje Stela je pokušavala da rasturi brak. Bila je toliko ljubomorna. Nije je zanimala tatina sreća. Ne mogu više da je štitim. Uradila je neke zle stvari“, rekla je Heder jednom prilikom, prenosi „Glossy“.

Kako je vreme odmicalo, počelo je sve češće da se priča o stalnim svađama između Makartnija i njegove drugfe supruge. Par je konačno odlučio da se razvede 2006. godine, a u toku razvoda isplivale su brojne informacije o njihovom odnosu. Pol je svoju suprugu nazvao „neuračunljivom“, a ona je tvrdila da ju je Pol napao najmanje četiri puta, kao i da joj je jednom razrezao ruku razbijenom čašom vina.

Takođe je tvrdila da je Pol bio stalno pijan i pod uticajem marihuane, pa i da joj je zabrani oda doji ćerku Beatris. Razvod je završen dve godine kasnije, a prema odluci suda Pol Makartni morao je isplati Heder 50 miliona dolara čime je njihov razvod postao jedan od najskupljih ikada.

Pol Makartni Foto:Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

„Tako mi je drago da je gotovo. Bio je to neverovatan rezultat da obezbedim svoju i Beatrisinu budućnost i sve dobrotvorne organizacije koje planiram da pomognem“, rekla je Heder na kraju.

Nakon teškog razvoda, zvezda Bitlsa opisao je svoj brak sa Heder kao jednu od najvećih grešaka u svom životu.

Godine 2008. upitan da li je to bila njegova najgora greška u poslednjoj deceniji, on je odgovorio:

„U redu, da. Pretpostavljam da to mora biti glavni kandidat.“

Pol Makartni je tada istakao da ne želi nikoga da omalovaža i da se i takve stvari dešavaju.

„Sklon sam da gledam na pozitivnu stranu, a to je da imam još jednu prelepu ćerku“, rekao je slavni muzičar tom prilikom, prenosi pomenuti medij.

BONUS VIDEO: Fredi Merkjuri – Jedan od najupečatljivijih muzičara ikada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar