Foto: Antonio Ahel, Instagram/donnaares

Popularna bosanska pevačica Dona Ares, čije pesme su bile veoma popularne i u našoj zemlji, preminula je pre 5 godina, nakon teške borbe sa karcinomom.

Dona Ares je preminula 2. oktotobra 2017. godine u 41. godini života. Svojevremeno je ispričala da ju je tokom hemioterapije posetio Dino Merlin. O tome je kasnije pričala za regionalne medije.

PROČITAJTE JOŠ

„Posetio me je i naš veliki čarobnjak, Dino Merlin i to još na snežnoj Bjelašnici. Negde između šeste i sedme hemoterapije, čini mi se. I to baš u društvu mog školskog Ade i naše pevačice Maje Sar. Bila je tu i supruga našeg čarobnjaka i njegov menadžer“, rekla je ona.

„Sedeli smo kraj kamina i Dino mi je ispričao dve priče, o dva bolesnika od raka, jedan je ležao i izgubio, a drugi je bio aktivan i preživeo. A ja nisam stigla da mu ispričam svoju priču i da mu nabrojim sve svoje aktivnosti, jer sva sam ta psihostanja već apsolvirala. I Dino je nekada bio moj anđeo čuvar, jer postoji detalj u mom životu koji u javnosti gotovo niko nije znao. Dino mi je učinio životnu uslugu i beskrajno sam mu zahvalna na tome“, ispričala je Dona.

On joj je pomogao da „pobegne“ iz Bosne i Hercegovine.

„Pre tačno dvadeset godina mi je pomogao da odem iz BiH u vreme završetka granatiranja. Negde pred zvanični kraj rata je održao koncert u Bihaću i nije odoleo mojoj želji da napusti BiH i krene konačno svojim stazama. Rat je tad već gotovo stao. Posetili smo tadašnjeg gradonačelnika Adnana Alagića zajedno. Budući da su me moji sugrađani voleli jednako i tada, Dino je želeo da se osigura i da do znanja gradu da me nije on “odveo” ni “ukrao” nego mi samo čini uslugu“, rekla je Dona.

Iz Bihaća je otišla u Zagreb.

„…A ja sam se uskoro nakon rastanka sa svojima i ratnog mraka divila svetlima Zagreba koji je u tom trenutku sjajio samo za mene. U Zagrebu smo se i rastali, a tu počinje moje odrastanje”, podelila je Dona jednom prilikom sa svima svoju priču o Merlinu.

Ko je bila Dona Ares?

Rođena je 1. januara 1977. godine u Bihaću, a muzikom je počela da se bavi kao dete. Potiče iz muzičke porodice; njena majka svirala je klavir, a otac je bio gitarista. Još kao mala nastupala je na dečijim festivalima muzike, a sa 14 godina sa rok bendom Camino Verde (Kamino verde) u lokalnim diskotekama, kao pevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila svoju prvu pesmu. Završila je muzičku školu, a studirala engleski jezik i književnost.

Godine 1997. prvi put je nastupala pod pseudonimom Dona Ares na hrvatskom izboru pesme za Pesmu Evrovizije, a iste godine ostvaruje veliki uspeh pesmom Kazna na festivalu u Bihaću, nakon kojeg su njeni hitovi bili visoko rangirani na muzičkim listama u Bosni i Hercegovini.

Godine 1998. snima svoj prvi studijski album Ti me više ne voliš u Duizburgu, a 2000. godine duet sa pevačem Halidom Bešlićem, pod nazivom Sviraj nešto narodno.

Godine 2005. doživela je veliki uspeh u Srbiji, pesmom To mi nije trebalo, a nakon Srbije, u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori postigla je značajan uspeh i održala više koncerata. Godine 2015. izdala je knjigu Soba za nikoga.

Preminula je 2. oktobra 2017. godine u 41. godini života nakon trogodišnje teške borbe sa karcinomom.

BONUS VIDEO: Kakva je budućnost monarhije posle smrti kraljice Elizabete

Komentari

Svi komentari (0)