Foto: EPA/ETTORE FERRARI

Iako je sud presudio u njegovu korist, karijera Džonija Depa, ali i njegov javni imidž, i dalje su na klimavim nogama, što je potvrdila i konferencija za medije na festivalu u San Sebastijanu.

Dep je dobio počasnu nagradu za dosadašnji rad i karijeru na prestižnom španskom festivalu u San Sebastijanu. Dok je primao nagradu, novinarka pitanja mahom su bila vezana za Amber Herd. On se tokom svojih odgovora osvrnuo na, čini se, glavnu temu oko koje mu se vrti život u poslednjih nekoliko godina.

PROČITAJTE JOŠ

„To je veoma složena situacija, ova kultura otkazivanja i ogromna žurba sa presuđivanjem pre nego što sud kaže svoje, unazađuje ceo svet. Toliko je sve izmaklo kontroli da vas uveravam da niko nije siguran. Niko od vas, sve dok je neko voljan reći jednu stvar protv vas“, rekao je glumac braneći se.

Džoni Dep je u novembru prošle godine proglašen je krivim za zlostavljanje bivše žene Amber Herd. Na ovu presudu uložio je prigovor i izneo nove dokaze, pa se nakon deset meseci ispostavilo da glumac ipak nije kriv. Tada je dobio presudu u brakorazvodnoj parnici.

Udruženja za ženska prava su ujedinjena u borbi protiv samog festivala. Izjavile su da: „Ako se počinilac slavi, dopuštajući mu da nastavi da postiže javne uspehe, sugeriše se da je i zlostavljane prihvatljivo i da nije važno.“

S druge strane, fanovi Džonija Depa odlučni su da uništile karijeru Amber Herd: Pokrenuta je peticija protiv glumice i zahteva se od producentskih i filmskih kuća da je izbace iz aktuelnih projekata na kojima učestvuje.

Isto se dogodilo Depu u Americi – zbog prvobitne presude ostao je zbog uloga u nekoliko filmskih projekata.

BONUS VIDEO: Ovaj dekica svojim akrobacijama oduševljava svet

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.