Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U večeri na kojoj su došli poznati iz celog sveta, na evropskoj dodeli MTV nagrada koju su vodili Rita Ora i Taika Vaititi, Tejlor Svift je osvojila četiri nagrade, dok je britanska zvezda Hari Stajls osvojio samo jednu, ponevši kući nagradu za najbolji nastup uživo.

Tejlor Svift je dominirala na ovogodišnjoj dodeli MTV evropskih muzičkih nagrada, odnevši kući četiri od šest gongova za koje se borila – najbolju umetnicu, najbolji video, najbolji pop i najbolji video u dugom obliku.

PROČITAJTE JOŠ

Postojale su velike nade za neke od britanskih zvezda koje su se spremale za nagrade – uključujući Adel, Eda Širana i Harija Stajlsa, koji su predvodili nominacije, međutim – Sviftova se pokazala kao kraljica MTV EMA nagrada ove godine.

Ova tridesetdvogodišnja megazvezda – koja je nedavno ponovo snimila neke od svojih najranijih hitova kako bi povratila kontrolu nad svojim radom – pohvalila je svoju legiju obožavalaca, poznatih kao Svifties, dok je primala svaku nagradu, zahvalivši im se na njihovoj nepokolebljivoj podršci.

„Nemate pojma koliko mi ovo uopšte znači da radim. Ne postoji nijedan trenutak u kojem to uzimam zdravo za gotovo. Toliko volim svoj posao, ne mogu da verujem da zaista ovo živim, a sve je to zbog vas. Hvala vam puno, puno“, rekla je Tejlor.

Foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

Uprkos činjenici da je u prošlosti osvojila brojne EMA nagrade, Sviftova nije bila na ceremoniji dodele od 2012. godine, kada je zatvorila ceremoniju predstavom na temu cirkusa „We Are Never Getting Back Together“. Tokom svog govora o priznanju za najbolji video, Sviftova je svojim nemačkim fanovima rekla da „jedva čeka“ da ih vidi na svojoj predstojećoj turneji, koja je do sada najavljivala samo datume u SAD.

Godišnje međunarodne muzičke nagrade održane su ove godine u Diseldorfu, u Nemačkoj, a domaćini su bili slavni moćni par Rita Ora i Taika Vaititi. Na događaju su takođe bili prisutni i Niki Minaž, Muse i Gorilaz.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Niki Minaž je takođe nagrađena za najbolji hip-hop video i najbolju pesmu za „Super Freaky Girl“, dok je Hari Stajls pobedio u kategoriji najbolji lajv performans.

Dejvid Geta je osvojio nagradu za najbolju saradnju za „I’m Good (Blue)” sa albanskom umetnicom poreklom sa Kosova – Bebe Redžom i dobio je nagradu za najbolju elektronsku pesmu, dok je Seventeen osvojio nagradu za „puš artista“. Voditeljka emisije Rita Ora dobila je nagradu za najbolji izgled pod nazivom – „Personal Stile“.

Nagrada pod nazivom „Good Award“ otišla je u ruke Sema Smita, rodno neutralnog umetnika iz Velike Britanije, i to zbog pesme „Unholy“ koju je snimio sa trans pevačicom Kim Petras. Korejski bend „Blackpink“ je pobedio u najnovijoj kategoriji EMA nagrada, najbolji metaverzalni performans, za njihov virtuelni „PUBG Mobile“ koncert.

Na sceni su se pojavili i Evrovizijski pobednici, ukrajinski bend Kaluš Orkestra, koji su na sceni pružili snažnu podršku svojoj zemlji na koju je Rusija izvršila agresiju. Ostali izvođači na MTV EMa su bili Ava Max, Stormzy, OneRepublic, Gaile, Levis Capaldi, Tate McRae, itd.

BONUS VIDEO: MTV Dodela Muzičkih Nagrada