Ivan Zeljković Foto: Zoran Lončarević

Takmičari su više puta nasmejali naciju svojim komentarima.

Kviz „Želite li da postanete milioner“ jedan je od najpopularnijih u svetu, a u septembru se vratio na male ekrane, i to na televiziji Nova S, gde se prikazuje od ponedeljka do četvrtka od 21.30h. Osim što možete mnogo toga novog naučiti, upoznaćete i takmičare koji će vas zabaviti, ali i nasmejati.

PROČITAJTE JOŠ:

Na primer, jedan od takmičara je dobio pitanje „Naziv za piće ‘viski’ potekao je od škotskog gelskog jezika i znači…“, a ponuđeni odgovori su bili: A. Vatra boga, B. Ljuta voda, C. Vatra žita i D. Voda života. Iako je takmičar odlučio da ovde odustane, voditelj i takmičar su konstatovali da „ima smisla“ što je tačan odgovor „voda života“.

Nakon što je takmičar Stevan osvojio 160.000 dinara, rešio je da novac potroši na putovanje sa suprugom, a ne na svakodnevne troškove. Njegovo objašnjenje odluke nasmejalo je sve u studiju.

„Draža mi je od benzina“, kazao je i on, a usledile su ovacije.

Među prvim takmičarima bio je Nebojša, a jedno od prvih pitanja za njega bilo je ono koje se odnosi na pesmu legendarnog kantautora Đorđa Balaševća. Naime, pitanje je glasilo: „Koju reku je ‘preplivao’ Đorđe Balašević u pesmi ‘Noć kada sam preplivao…’?“. Ponuđeni odgovori bili su: A. Savu, B. Dunav, C. Tamiš i D. Bosut. Uroš se našalio da ga „vuče na Tamiš“, ali je, naravno, znao da je u pitanju Dunav, što je sa osmehom i rekao.

Takođe, Miranu iz Subotice bilo je posebno zanimljivo jedno pitanje, rečenica koju često čujemo u svakodnevnom životu. Naime, od ponuđenih odgovora objasnio je da je palindrom rečenica „E, sine, ženi se“, a potom dodao i da je to rečenica koju „često čuje“.

Miloš Bogićević pokazao je zavidno znanje, a onda je usledilo pitanje koje ga je zbunilo. „Gneutoneuralgia je šta?“, glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: A. Bol lica, B. Bol kolena, C. Bol prepona i D. Bol ramena. Kako nije bio siguran, on je u jednom trenutku voditelju Ivanu Zeljkoviću rekao: „A šta biste vi uradili?“, što je nasmejalo i Zeku, ali i mnoge gledaoce.

Foto: Nova S/video

Gledaoci nisu ništa manje duhoviti od takmičara, pa se ponuđeni odgovori često nađu kao tema na društvenim mrežama. Naime, nedavno je jedna takmičarka dobila pitanje „Ko je izmislio naizmeničnu struju?“, ona je naravno znala da je u pitanju Nikola Tesla, ali su korisnici Tvitera dodali da to može biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ni voditelj Ivan Zeljković nije ostao nezapažen, pa je i on umeo da zabavi gledaoce. Sve je oduševio kada je na samom početku nove sezone otpevao popularnu pesmu „Vasko Žabata“, ali sa izmenjenim tekstom. „Na stoličkata Ivan Zekata, tuj što vodi Milioner samo za vas“, pevao je Zeka dok je pubika aplaudirala.

BONUS VIDEO: Takmičara u „Milioneru“ zbunilo pitanje o viskiju