Princeza Dajana Foto: parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Fotograf britanske kraljevske porodice Anvar Husein podelio je priču o princezi Dajani te otkrio kako je tražila da od njega da nauči više o islamu.

PROČITAJTE JOŠ

Husein je proveo veći deo 80-ih i 90-ih beležeći Dajanin život, a njih dvoje su bili vweoma bliski. Kako je naveo u nedavnom intervjuu za magazin „People“, razgovor o islamu desio se na jednom od dugih letova na kojim su bili zajedno.

„Sva svetla su bila prigušena na letu, a ona je došla i šapnula: ‘Možemo li da popričamo?'“, rekao je Husein za pomenuti magazin, napominjući da se razgovor dogodio sredinom 90-ih.

„Ona je znala da sam oženjen Engleskinjom, Karolin. Želela je da sazna više o islamu. Pitala je o braku kada je jedna osoba muslimanka, a druga protestant“, otkrio je.

Smatrao je da je za temu bila zainteresovana zbog toga kroz šta je prolazila sa svojim tadašnjim dečkom dr. Hasnatom Kanom, pakistanskim hirurgom i kardiologom.

„Nije ga spomenula, ali je pretpostavila da znam. Mislim da se pitala kako će porodica reagovati na njega i slične stvari“, pojasnio je.

BONUS VIDEO: Buntovne princeze

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)