Princeza Dajana je imala zanimljivo zanimanje pre udaje za Princa Čarlsa

Showbiz 09. okt. 202100:09
Podeli:
Diana, Princess of Wales Lejdi Dajana
Lejdi Dajana Foto:parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Uskoro izlazi i na HBO kanalu dokumentarna serija o životu Lejdi Dajane, stoga se njen prvi poslodavac Meri Robertson prisetila vremena kada je Dajana radila za njenu porodicu i otkrila detalje manje poznate javnosti.

Davne 1980. godine Dajana se prijavila za svoj prvi posao. Zaposlila se kao dadilja dečaku Patriku u američkoj porodici koja je u to vreme živela u Londonu.

Majka dečaka nije znala da osamnaestogodišnjakinja potiče iz poznate britanske aristokratske loze Spenser i da se zabavlja sa princom Čarlsom za kojeg će se udati u julu sledeće godine.

Lejdi Dajane je za porodicu Robertson radila samo nekoliko meseci, tri dana u nedelji, a niko nije bio svestan da je za nekoliko meseci očekuje globalna popularnost koju će steći ulaskom u kraljevsku porodicu.

Lejdi Dajana
Lejdi Dajana Foto: – / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

PROČITAJTE JOŠ

„Kad je Dajana u našu porodicu došla kao stidljiva 18-ogodišnja dadilja, imala je vrlo malo životnog iskustva, ali je znala da radi sa decom pa je svoj posao savršeno obavljala“, rekla je ova poslovna žena. „Sela je na pod s Patrikom i bila fokusirana samo na njega“, kaže Robertson.

Između smena, za koje je bila plaćena samo pet dolara po satu, školovala se za medicinsku sestru.

Robertson je za Dajanino aristokratsko poreklo saznala tek kad je ispred kuće primetila gomilu paparaca koji su je pratili zbog veridbe sa princom Čarlsom.

„Dajana je bila vrlo uviđavna, to smatram njenom najačom karakteristikom. Htela je da grli ljude, da im pruži dodir“, rekla je Robertson i dodala:

„Bila je topla, puna poverenja, puna ljubavi“.

„Nastavile smo dopisivanje sledećih 16. godina“, rekla je ona, otkrivši da joj je Dajana poslala desetinu pisama i čestitki tokom svih tih godina, želeći čak da joj porodica dođe u posetu kraljevskoj porodici.

Dajana je poginula u automobilskoj nesreći 1997. godine kad je bežala upravo od paparaca.

Roberston njenu sahranu opisuje kao najtužnijih i najbolnijih sat vremena u životu.

U šest nastavaka dokumentarne serije biće opisan Dajnin život put ljubavi, ali i patnje kao i njen tragični završetak.

Bonus video:  Monika Beluči – lepota koja ne bledi

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar