Foto: Junior Eurovision 2022 - First Rehearsal - Serbia - Katarina Savić Corinne Cumming / EBU

Kao što je muzika bez granica, srpska multitalentovana umetnica i plesačica Katarina Savić nam govori da ni ljubav nema granica.

Katarinina pesma „Svet bez granica“, kojom će predstavljati Srbiju na Dečjoj pesmi za Evroviziju, govori o onom vrtoglavom osećaju zaljubljivanja po prvi put, kada svet deluje samo malo magičnije nego inače. Iako taj osećaj ponekad može biti dezorijentisan, Katarina se oseća više nego prijatno dok vežba u Jerevanu, Jermeniji, gde se takmičenje ove godine održava.

PROČITAJTE JOŠ

Na sceni joj se pridružuje i moderni igrač Martin Zoričić. Iako su Katarina i Martin obučeni u različitim stilovima kretanja kada je ples u pitanju, par kaže da su besprekorno radili zajedno.

Inscenacija srpske pesme ističe nekoliko Katarininih različitih interesovanja, od baleta do njene ljubavi prema trombonu. Prvi put je uzela instrument u ruke sa jedanaest godina, sa rukama koje su joj bile jedva dovoljno dugačke da ispruže klizač do kraja. Ali posle godina prakse, sa ponosom može da kaže da je učestvovala na recitalima, takmičenjima, a sada i na Dečjoj Evroviziji.

Međutim, ona ne ograničava svoje nastupe samo na tradicionalna pozorišta i pozornice. Poznato je da Katarina i njena porodica idu na glavni pešački bulevar u Beogradu i tamo sviraju za javnost! Trio, sa Katarinom na trombonu, njenom majkom na klaviru i sestrom na violini, svira pesme na različitim žanrovima i jezicima.

Nastup će biti održan u nedelju, pod rednim brojem četrnaest. Bez obzira na to odakle ste, za Katarinu i Martina možete glasati besplatno na sajtu „jesc.tv“.

Prva faza glasanja počinje u petak 9. decembra i traje sve do početka televizijskog prenosa u nedelju, 11. decembra, u 16 časova. Druga faza online glasanja sledi u direktnom prenosu nakon što se završi poslednji takmičarski nastup.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO Končita za Nova.rs o Konstrakti, Srbiji i Prajdu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar