Foto:Zoran Lončarević

One su osvojile srce poznatog pevača.

Muzičar Željko Joksimović već godinama je u braku sa novinarkom Jovanom Joksimović sa kojom se zbližio kada su 2008. godine zajedno vodili Pesmu Evrovizije u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvoje važe za jedan od najskladnijih parova na javnoj sceni, a imaju i troje zajedničke dece, sina Kostu i bliznakinje Srnu i Anu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Poznato je da je Joksimović početkom devedesetih bio u braku sa Vesnom iz Valjeva i da sa njom ima ćerku Minu, a nakon razvoda ostvario je još nekoliko veza sa poznatim damama.

Prva pevačeva ljubav o kojoj se dosta pisalo bila je pevačica Svetlana Ceca Slavković, koja je devedesetih bila veoma popularna, dok je Željko tada bio anoniman.

Svetlana Ceca Slavković
Svetlana Ceca Slavković Foto: Printscreen/YouTube/CecaSlavkovicOfficial

Nju su neretko proglašavali i jednim od najboljih vokala na našim prostorima, a ona je u jednom trenutku odlučila da se povuče sa scene i, mada se i dalje bavi muzikom, to čini daleko od očiju javnosti.

O tome da su Ceca i Željko u ljubavi mediji su dosta pisali, a pričalo se i da mu je upravo ona pomogla na početku karijere.

Oni su ostvarili i poslovnu saradnju, te je Slavkovićeva napisala Joksimoviću dve pesme, „Habanera“ i „Pesma sirena“, koje su se našle na njegovom prvom albumu.

Pre dvadesetak godina mnogi su brujali i o Željkovoj vezi sa tada veoma popularnom pevačicom Leontinom Vukomanović, koju je upoznao dok je još bio sa Cecom.

Leontina Vukomanović Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Njih dvoje to nikada nisu zvanično potvrdili i govorili su da su dosta vremena provodili zajedno, budući da su sarađivali i zajedno pravili pesme, kako za sebe, tako i za mnoge druge muzičare.

U jednom trenutku oni su prekinuli i poslovnu saradnju i nisu govorili narednih osam godina. Leontina je o tome jednom prilikom otvoreno pričaka, ali njihov dugogodišnji ljubavni odnos nije pominjala.

„Na Radijskom festivalu sam nastupila sa pesmom ‘Krila’ i tada sam kompletno promenila saradnike, pa tako među njima nije bio ni Željko. Njemu se to uopšte nije dopalo, imali smo jezivu svađu na jednom snimanju, nakon čega smo prekinuli saradnju. Imala sam ideju da otvorimo jedan dečji centar, jer sam još od 1991. pisala pesme za decu i nastupala na dečjim koncertima. Predložila sam to Željku, ali sam ubrzo odustala od svega, jer je on video sebe kao direktora tog centra“, otkrila je svojevremeno pevačica.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Ipak, u dobrim odnosima je bila sa njegovom suprugom, u čijim emisijama je i gostovala, te kaže da ih je ona i pomirila.

„Bez obzira što nisam razgovarala sa Željkom, bila sam u dobrim odnosima sa Jovanom. Često sam gostovala u njenim emisijama, a sretale smo se i ćaskale i kod zajedničke frizerke. Jovana je 2013. godine izrazila želju da uradim jednu pesmu za Željka. Rekla sam da može, ali da komuniciramo preko mejla. Ona se složila s tim i tako je moja pesma ‘Ludak kao ja’ bila jedna od prvih koje je prihvatio, kasnije je uzeo i pesmu ‘Dama’. Poslala sam mu demo kompoziciju na mejl i njemu se to dopalo“, ispričala je Leontina.

Svakako jedna od najpoznatijih Joksimovićevih veza jeste ona sa manekenkom i voditeljkom Adrianom Čortan.

Adriana Čortan Simić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Njih dvoje su bili zajedno tri godine i ova veza bila je javna, te su se često zajedno pojavljivali na raznim događajima i u emisijama.

Iako su svi mislili da će muzičar upravo sa njom otići pred oltar, oni su raskinuli. Kako se pisalo, glavni razlog kraha njihove ljubavi upravo je bila Željkova sadašnja supruga Jovana, u koju se zaljubio dok su zajedno vodili „Pesmu Evrovizije“ 2008. godine. On je tada ostavio Adrianu, a Jovana svog verenika Aleksandra Zeremskog, koji je kasnije dobio dete sa pevačicom Aleksandrom Radović.

Željko i Adriana ove tvrdnje nikada nisu želeli da komentarišu i svako je nastavio svojim putem, a Čortanova je jednom na pitanje u kakvim je danas odnosima sa Željkom rekla da nisu „ni u kakvim odnosima“.

Adriana je u vreme kada se zabavljala sa pevačem važila za jednu od naših najatraktivnijih voditeljki, a novinarstvom se bavi i danas, iako se ne eksponira mnogo u medijima. Danas je srećno udata.

BONUS VIDEO: Željko Joksimović o Tomi Zdravkoviću