Foto:Vesna Lalić

Joksimović je decenijama prisutan na sceni kao uspešan pevač i kompozitor, ali njegovo bogatstvo nije nastalo samo od rada na muzici.

Velelepna vila na Senjaku u kojoj Joksimović živi sa suprugom Jovanom i njihovo troje dece i ćerkom Minom iz prvog braka svedoči uspehu popularnog pevača.

PROČITAJTE JOŠ

Neke od fotografija koje su dospele u javnost (prvenstveno zahvaljujući objavama njegove ćerke na Instagramu) jasan su pokazatelj da se Joksimović popeo ne društvenoj lestvici. Jovana i Željko kupili su vilu od braćnog para Ivane Mišković i Gorana Karića za 2,5 miliona evra. Jedna od najskupljih vila u ovom luksuznom naselju ima i 20 ari placa.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako je autor brojnih hitova od skromnih početaka stigao do miliona na bankovnom računu?

Željko Joksimović je karijeru počeo kao kompozitor numera za pozorišne predstave, među kojima su bile “Mandagra”, “Ljubinko i Desanka”, “Rob ljubavi”, “Pešice”, “Nemam da platim, neću da platim“ i druge.

Prekretnicom na polju njegovog solističkog rada u oblasti pop muzike smatra se 2000. kada izdaje svoj prvi album za produkcijsku kuću “City Records”. Ubrzo je počeo da niže hitove, među kojima je iz tog vremena najpoznatija numera „Telo vreteno“.

Ipak, prelomnom godinom u njegovoj karijeri smatra se 2004. kada sa kompozicijom “Lane moje” pobeđuje na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije i Crne Gore za “Eurosong”. Joksimović je na ovom muzičkom takmičenju osvojio drugo mesto, a već sledeće godine je komponovao evrovizijsku numeru „Jutro“ za Jelenu Tomašević.

Joksimović je tokom karijere komponovao i veliki broj pesama za druge izvođače, među kojima je i hit Tošeta Proeskog „Čija si“. Napisao je i numeru „Kao mlijeko“ sa kojom se Romana Panić predstavila na „Sunčanim skalama“, a Hari Varešanović je njegovu pesmu „Lejla“ izveo na Evroviziji 2006. godine.

Uspeh na muzičkom planu je postignut, te je Joksimović u saradnji sa svojom suprugom, poznatom voditeljkom Jovanom Joksimović, odlučio da proširi svoj uticaj. U decembru 2020. godine objavljeno je da će Joksimović, odnosno privatna kompanija Minacord media koja je u njegovom i vlasništvu Manje Grčić, kupiti novinsku agenciju Tanjug.

Foto: N1, Pritnscreen, Arhiva

Iz Direkcije za imovinu su tada rekli da nije reč o prodaji te novinske agencije, već da je firma „Tačno“, u vlasništvu Minacord Media i RTV Pančevo, stekla prava na korišćenje Tanjugovih imovinskih prava. Iz konkurentskih novinskih agencija su naveli da će se država ovim manevrom rešiti dva problema – vlasništva nad Tanjugom i kritika iz Evropske unije zbog nedovršenog procesa privatizacije medija.

Tanjug nije prodat, ali je njegova imovinska prava, inače u državnoj svojini, kupila privatna firma, što dalje znači da je pravo na Tanjug narednih 10 godina od tog momenta dobila firma „Tačno d.o.o.“ u zajedničkom vlasništvu Minacord Media Željka Joksimovića i Manje Grčić i „RTV Pančevo“.

Inače, Minacord Media vlasnik je tri kablovska TV kanala u Telekomovom kablovskom sistemu, među kojima je i TV K1 (kao i Kazbuka i TV Dotor), a manjinski vlasnik „RTV Pančevo“ je Radoica Milosavljević, koji je široj javnosti postao poznat kupovinom više lokalnih medija u postupku njihove privatizacije kada su ga povezivali sa Srpskom naprednom strankom.

Minacord media je, inače, u periodu od dve godine, znatno uvećala prihod:

Podaci o kompaniji Minacord media na sajtu Company Wall FOTO: Printscreen

Joksimović i njegova supruga su putem svoje kompanije i vlasništva nad televizijama za kratko vreme postali medijski moguli. U junu prošle godine Tanjug je pokrenuo i svoju televiziju, koja je kao i drugi Telekomovi projekti, nastala pod parolom „medijskog pluralizma“.

Kako je list „Danas“ pisao u maju, njihov stvarni cilj bio je plasiranje „umivene“ provladine slike stvarnosti.

Inače, osim velelepne vile, Joksimovići mogu da se pohvale i skupocenim automobilima. Kako navode domaći mediji, Jovana i Željko Joksimović kupili su dva nova automobila, za koja su iskeširali 250.000 evra.

Željko je ostao veran “BMW-u”, koji je ranije imao, samo sada vozi najnoviji model iz serije 7, a kako se navodi, Joksimovićev novi ljubimac uz dobar paket opreme košta i više od 130.000 evra.

Zeljko i Jovana Joksimović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Pored Željka, i njegova supruga se ponovila, pa sada vozi takođe “BMW” iz serije “x7”, popularni džip, za klasu bolji od onog koji je vozila ranije, a ovaj automobil sa kompletnom opremom košta oko 120.000 evra.

Jovana Joksimović Foto:E-Stock/Konstantin Bacetić

BONUS VIDEO: Šta je tačno oko Tanjuga?

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (19)