Džoni Roten Foto:Watto / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia/Promo

Pevač čuvenog britanskog pank benda "Seks Pistols" Džoni Roten u trci je da predstavlja Irsku na "Pesmi za Evroviziju".

„Pulic Image Ltd“, bend Džona Lidona, koji je formiran nakon razlaza Seks Pistolsa 1978. godine, jedan je od šest kandidata koju su se prijavili sa željom da predstave Isrku na ovogodiišnjoj „Pesmi za Evroviziju“, kako prenosi irska televizija RTE.

PROČITAJTE JOŠ:

Bend slavnog pankera nastuaće u februaru zajedno sa drugi kandidatima, kada će biti odlučeno ko je pobednik.

Grupa „Pulic Image Ltd“ najavila je da će izvoditi pesmu koju je Roten posvetio svojoj supruzi Nori, koja ima Alchajmerovu bolest.

Roten, čije je pravo ime Džon Lidon, rođen je u Londonu, ali je poreklom Irac. Postao je javnosti poznat kao deo benda „Seks Pistols“ koji je sedamdesetih godina stekao ogromnu popularnost provokativnim tekstovima i agresvnom muzikom, a Roten je ubrzo izdvojen kao kontroverzna ličnost bitanske muzičke scene.

Dzoni Roten
Džoni Roten Foto:Tanjug/Dominic Lipinski/PA via AP

Evrovizija će ove godine biti održana u Liverpulu, Velikoj Britaniji, nakon što je prošle godine u Torinu pobedu odneo ukrajinski bend „Kalush Orchestra“ pesmom „Stefanija“. Zbog rata u Ukrajini i bezbednosti takmičara i publike, Evrovizija ove godine neće biti održana u zemlji pobednika, već je drugoplasirana u finalu Velika Britanija preuzela na sebe organizovanje najvećeg muzičkog takmičenja.

BONUS VIDEO: Ikona pank muzike – uvek kontra pravila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar