Bjelogrlić o najvećem strahu koji je imao tokom snimanja filma o Tomi

Showbiz 10. sep. 202121:10
Podeli:

Danas je održana novinarska projekcija dugoočekivanog filma „TOMA“ u poznatom beogradskom restoranu „Dva jelena“ u Skadarliji, na kojoj su pored medija prisustvovali i članovi filmske ekipe koji su uspeli verno da dočaraju život popularnog umetnika.

Pročitajte još:

„Vodič“ kroz ovu emotivnu i romantizovanu biografiju kultnog pevača, srpskog Žaka Brela, kako su ga nazivali, čije pesme žive i trideset godina posle njegove smrti (preminuo je septembra 1991, ovom premijerom obeležava se taj datum), na konferenciji za novinare bila je glumica Anđelka Prpić.

Reditelji Dragan Bjeloglrlić i Zoran Lisinac, ali i glumci Milan Marić i Tamara Dragičević koji tumače glavne uloge u pomenutom ostvarenju, prisustvovali su današnjoj konferenciji i otkrili koliko je bilo teško raditi na ovom projektu.

„Postoji jedan fenomen koji ja svima prepričavam. Ima sam prilike samo jednom na snimanju „Boljeg života“ da se rukujem s Tomom Zdravkovićem. Naravno da sam obožavao njegove pesme i da ih uvek poručujem u kafani, ali nisam znao mnogo o njemu“, rekao je Bjelogrlić i otkrio šta mu je bio najveći problem dok su radili na scenariju filma:

„Najveći problem meni intnimno je bio da neko nešto ne zameri u smislu suštinski. Ovo je naša priča, naš Toma, naša fikcija. Samo sam pazio da svi ti akteri koje mi pamtimo, neki od njih su živi, a neki su do juče bili s nama – da ih tretiramo s puno ljubavi“, kaže Bjelogrlić.

Tamara Dragičević, Milan Marić, Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović
Tamara Dragičević, Milan Marić, Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

S druge strane, Milan Marić je otkrio kako je došlo do toga da baš njega odaberu za ulogu Tome.

„Pozove mene Bjela, a ja u karantinu. Nepoznat broj, jer do tada nikada nismo sarađivali i radili. Onda mi je prvo stigao tekst za tri scene koje je trebalo da spremim i malo smo kasting odlagali zbog korone. S Tamarom sam radio prvu scenu, to mi je značilo jer je znam dosta dugo. Završio se kasting i Bjela i Zoran su samo nestali. Posle par dana sam dobio informaciju da sam dobio ulogu za film i tog trenutka počinju da se otvaraju i množe pitanja. Počinjemo da anliziramo o čemu želimo da pravimo film“, rekao je Milan.

Pročitajte još:

Kako je istakao Marić, on sebe nije mogao da zamisli u ulozi Tome – ne liči na njega, ne ume da peva, ali posle pročitanih scena koje je dobio pred kasting, bio je oduševljen ovom ulogom.

„S Tomom sam se „družio“ u kafani, kroz njegove pesme koje volim. I mada ljudima ne delujem tako, volim kafanu“.

Spremajući se za ulogu, a pročitao sam gomile njegovih intervjua i izjava koje su drugi dali o njemu, stalno sam razmišljao šta je to što suštinski određuje njegov život.

„Mislim da je to tuga, i tako smo ga i snimali. Bilo je puno emocija među svima nama dok smo radili, tako da je na kraju „Toma“ mogao „žanrovski“ da se odredi kao film ljubavi i tuge“, istakao je Marić.

Beogradska premijera ostvarenja Dragana Bjelogrlića u kojem naslovnu ulogu igra Milan Marić zakazana je za 15. septembar u Sava centru, a već sutradan film je otpočeti svoj bioskopski život.

Milan Marić o filmu „Toma“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar