Bindžovali smo „Ubice“: Vodič kroz celu 4. sezonu

Showbiz 07. apr. 202008:00 > 00:53
Podeli:
Foto:Nebojša Babić

S obzirom na to da se tokom vanredne situacije u državi, pretpostavljam, nalazite kao i ja, u dvadeset i nekom danu karantina i da vam je ponestalo materijala za "gledanje", pravi je trenutak da, ukoliko već niste, isprobate opciju "bindžovanja".

Još ukoliko ste fan „Ubica“, vreme je da višak slobodnog vremena provedete gledajući novu sezonu ove popularne serije koju ste do sada mogli da gledate na televiziji Nova S, ali i na našem portalu, ekskluzivno svakog petka.

Sa svojim skromnim iskustvom na ovom polju, pokušaću da vam kroz lični primer objasnim kako da najlakše iskoristite opciju bindžovanja – tako da, zavalite se nazat i spremite se za maraton TV serija na EON-u.

PROČITAJTE JOŠ

Šta je „bindžovanje“ zapravo i kako se koristi? 

Kao neko ko do sada nije koristio opciju bindžovanja, nisam bio zbunjen zbog njenog značenja – mogućnost gledanja svih epizoda serije odjednom – već zbog načina na koji se ona koristi.

Dosađujući se kod kuće na slobodan dan, što je inače prava retkost u ovom poslu, odlučio sam da pogledam celu sezonu odjednom i poštedim sebe čekanja nove epizode koju svakako neću stići da pogledam istog dana kada bude objavljena, već ko zna koliko kasnije.

I tako je došlo do pravog „zbuna“ – da li sam zapravo funkcionalno nesposoban da koristim modernu tehnologiju i u par klikova omogućim sebi celodnevno uživanje iz kreveta?

Inspirisan svojim bezuspešnim pokušajima, pišem ovaj tekst u želji da olakšam „bindžovanje“ svima koji mogu imati slične probleme poput mene.

Skrinšotovi će se naći u galeriji ispod teksta. 

Korak 1: Ukoliko želite da bindžujete sezonu putem telefona, neophodno je da skinete „EON“ aplikaciju na svom uređaju.

Korak 2: Izaberite jezik na kome želite da aplikacija funkcioniše, potom provajdera – recimo SBB, a zatim unesite svoje korisničko ime i lozinku.

Kod „koraka tri“ se javio prvi, ali i manje – više jedini problem, s obzirom na to da putem aplikacije nisam uspeo da „kupim“ sezonu, već sam morao da se putem laptopa ulogujem na svoj SBB nalog na webu.

Onda je sve bilo puno jednostavnije i kroz par klikova – klikom na veliku „Ubice“ fotografiju koja među prvima iskače na sajtu – uspeo sam da „kupim“ novu sezonu, naplata će se obračunati zajedno sa sledećim računom SBB-a.

Onda se javio još jedan mali problem. Kako da znam da sam zapravo zaista kupio sezonu i kako je sada mogu pogledati?

Kao osoba koja vrlo retko gleda TV i gotovo nikada ne koristi mnogobrojne prednosti SBB-a, što zbog privatnih obaveza, nedostatka slobodnog vremena i telefona koji mi preokupira nešto malo sati koje ostanu nakon radne smene – uopšte mi nije bilo jasno kako da sada konačno upalim seriju i vratim se nazad u krevet.

Nakon nekih desetak minuta skapirao sam da se „kupljena“ sezona automastski updejtovala na aplikaciji i da jednostavnim klikom na „video klub“ mogu odgledati sve epizode dostupne na EON platformi – celokupnu drugu, treću i četvrtu sezonu.

Ukoliko vi i dalje imate problem, možda bi bilo najbolje da pozovete SBB korisnički servis koji će vam uvek ljubazno odgovoriti na pitanja i pomoći da bindžovanje učinite puno jednostavnijim i lakšim.

Podsećanja radi, celu aktuelnu, četvrtu sezonu možete pogledati kupovinom svih deset epizoda na platformi „EON“ po ceni od 990 dinara. Ova usluga je dostupna svima, bez obzira na to da li ste korisnici „SBB“ usluga ili ne.

Ukoliko ipak preferirate da epizode gledate jednu po jednu, to možete učiniti na televiziji Nova S, ili na našem sajtu, koji dva dana ranije ekskluzivno emituje novu epizodu.

Šta sve krije četvrta sezona „Ubica?“

Pod pretpostavkom da ste već pogledati prvih šest epizoda aktuelne sezone, kao i sve prethodne sezone, neću puno dužiti komentarišući ono što je do sada poznato.

Međutim, ukoliko ne želite pre vremena da saznate nastavak dalje radnje, upozoravam vas da sada prekinete sa čitanjem teksta jer, STIŽU SPOJLERI. 

Epizoda sedam. 

Posle novog ubistva, Aleksandar se odlučuje da opet stisne Zvornika što će Marjanović prekasno saznati. Jelena intenzivno pomaže kolegama oko slučaja silovanja, samo da skrene misli od bola zbog raskida sa Aleksandrom. Pritisak javnosti i porodice Jovanić nad policijom postaje nesnošljiv. Nikoli se žuri da što pre preuzme „Citylend“, pogotovo što i Natalija dolazi kod njega. Reditelj je Miroslav Lekić, uz glavne likove, uloge tumače Marko Stepanović, Zoran Ćosić, Boris Komnenić, Ivan Vučković.

Epizoda osam.

Aleksandar dobija od Nikole čudan zahtev. Zoran, sam uvidevši propuste u istrazi oko silovanja, dodeljuje slučaj Goranu. Jakov Jovanić saznaje užasnu istinu. Obradovićkini problemi sa sinom i mužem se pojačavaju, svesna je da će morati što pre da ih pošalje negde ali biće već kasno.. Aleksandar i Mirko kreću u akciju koja će preokrenuti sve. U ovoj epizodi između ostalih igraju i Pavle Jerinić, Milena Đorđević, Aleksandra Prijović, Marko Gvero..Reditelj je Ivan Živković.

Epizoda devet.

Nakon saznanja da Zvornik drži njenog sina, Obradovićka traži pomoć od Nikole i Marjanovića. Nikola u tajnosti odlučuje da je pusti niz vodu dok joj Marjanović uz pomoć Aleksandra traži sina. Aleksandru samo nije jasan Marajnovićev motiv ali pristaje jer je on kriv što se otmica dogodila. Jakov Jovanić raspušta poslove zatečen istinom o smrti svoga sina. Natalija napada Jovana a i silovatelj ponovo napada.. U glavnim ulogama Nataša Ninković, Mladen Sovilj, Voja Brajović. Reditelj je Maša Nešković.

Epizoda deset – poslednja epizoda sezone. 

Rasvetljenje slučaja silovanja posle neočekivanih obrta donosi veliko rasterećenje svima uprkos gorčini zbog izgubljenog vremena i pogrešnih koraka. Goran iako nezadovoljan, dobija sve pohvale za istragu. Nataliju nakon pokušaja ubistva Jovana, ipak moraju da puste iz zatvora. Aleksandar pokušava da se izvini Jeleni pre nego što ode da uhapsi čoveka za kojeg zna da stoji iza ubistva njegovog oca. Nikola sprema bekstvo iz zemlje. Reditelj poslednje epizode je Miroslav Lekić.