Željko Mitrović, Baka Prase Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Print Screen

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, potvrdio je da mu je kanal na Jutjubu ugašen, kako kaže, od strane Pinka i vlasnika ove televizije Željka Mitrovića. Međutim, to nikako ne znači da ovaj jutjuber više nema pristup komunikaciji sa masama.

Prema ranijim pisanjima medija, ali i navodima drugih jutjubera i komunikacije sa sponzorima, Baka Prase je samo od pregleda na Jutjubu mesečno zarađivao više od trinaest hiljada evra.

PROČITAJTE JOŠ

Činjenica da je njegov Jutjub kanal (za sada) ugašen, koštaće ga brdo para. Njegov kanal je imao više od dva miliona pretplatnika iz celog regiona.

Jutjuber tvrdi da mu je kanal ugašen od strane Pink Media Grupe, i to samo nekoliko dana pre nego je najavio dokumentarac o Željku Mitroviću.

„Udarena su mi tri strajka. Kanal mi je ugašen. Dobio sam strajkove na klipovima gde sam gostovao na Pinku pre 4-5 godina. Ne može jadniji potez od toga“, napisao je jutjuber.

On se ubrzo ponovo oglasio i objavio fotografiju na kojoj se vidi da je najveći broj prijava došao od strane kanala Pink Media Group.

Međutim, Prase je tokom proteklih godina, kada se dešavalo da je dobio „strajkove“ – napravio nekoliko rezervnih Jutjub kanala.

Kako je tada govorio svojim pratiocima – „pratite me i ovde, za slučaj da me ugase“.

Jedan od takvih kanala ima gotovo pola miliona pretplatnika.

Kanal se zove „Baka sepra“, a na njemu je sporadično objavljivao video klipove, tek toliko da ga „održava u životu“.

Foto: Printscreen / Youtube

Ovaj kanal bizarnog imena, koje je zapravo šatrovački naziv za njegov originalni kanal „Baka Prase“, broji više od 446 hiljada pretplatnika i tokom proteklih nedelja i dana objavljivao je dugačke video klipove u kojima je ismevao Željka Mitrovića, televiziju Pink i njene voditelje, tačnije, voditeljku Jovanu Jeremić.

Iako nema toliko mnogo pregleda kao njegov originalni kanal, klipovi na kanalu „Baka sepra“ i dalje imaju više stotina hiljada pregleda, od kojih neki i skoro sedam stotina hiljada pregleda.

Baka Prase je takođe jedna od najpraćenijih javnih ličnosti u Srbiji na Instagramu, te ga samo na toj društvenoj mreži prati više od milion ljudi.

Uz pomoć ova dva kanala komunikacije, ne samo da Baka Prase i dalje može da dopre do publike, nego i dalje može da zarađuje više stotina hiljada evra na godišnjem nivou.

Način dolaska do zarade je sledeći: Velikim brojem pregleda, a Baka Prase je po klipu na dnevnom nivou dobijao i nekoliko stotina hiljada pregleda, dok je svaki njegov klip imao više od pola miliona pregleda, Jutjub omogućava sponzorisane reklame. Reklame koje iskaču na klipovima na Jutjubu donose određeni procenat zarade vlasniku kanala na kojem se pojavljuju.

Komentari

Svi komentari (2)