Foto: IMDB

Filmska adaptacija romana "Red, White & Royal Blue" tek je objavljena na striming servisu "Amazon Prime" i već je postala najgledanija u SAD i Velikoj Britaniji, za manje od 24 sata od objavljivanja. Film prati sina prve predsednice Amerike i princa britanske kraljevske porodice koji postaju emotivni partneri.

„Crveno, belo i kraljevsko plavo“ je LGBT ljubavni roman američke autorke Kejsi Mekviston, prvobitno objavljen 14. maja 2019. od strane St Martin’s Griffin. Usredsređuje se na lik Aleksa Klermont-Dijaza, prvog sina predsednice Sjedinjenih Američkih Država, i njegovu romantičnu vezu sa princom Henrijem, britanskim princom. Po objavljivanju, roman je dobio pozitivne kritike uz pohvale reprezentacije gej veze. Filmska adaptacija objavljena je 11. avgusta 2023. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Aleks Klermont-Diaz je sin Elen Klermont, prve žene predsednice Sjedinjenih Država, koja se kandiduje za reizbor 2020. Aleks, zajedno sa svojom sestrom Džun i njihovom prijateljicom Norom (unukom potpredsednika) prisustvuje kraljevskom venčanje. Oduvek je prezirao princa Henrija, mlađeg mladoženjinog brata, i nakon sukoba na venčanju, njih dvoje završavaju u fizičkoj svađi koja kulminira upadanjem i uništavanjem svadbene torte.

Foto: IMDB

Incident je fotografisan i široko objavljen, a obe strane primoravaju Aleksa i Henrija da se pretvaraju da su prijatelji jedni s drugima kako bi sprečili da to postane potpuna diplomatska i medijska kriza koja bi odvratila pažnju od izborne kandidature Aleksove majke. Dok je u početku nastojanje da se šteta kontroliše, tokom diplomatske posete, dvojica dečaka postaju prijatelji, izvinjavaju se jedan drugom i razmenjuju brojeve.

Njih dvojica se vremenom zbližavaju i Henri je kasnije pozvan na godišnju novogodišnju zabavu gde Henri ljubi Aleksa. Henri se tada autuje kao gej, a Aleks shvata da je biseksualac. Oni započinju tajnu vezu „prijatelji sa povlasticama“ i počinju da pišu koketne poruke dok istovremeno grade blisku vezu jedno sa drugim. Aleks na kraju počinje da razvija osećanja prema Henriju.

U filmu su prikazane i eksplicitne scene seksa dvojice mladića.

BONUS VIDEO: HRW: U Srbiji težak položaj novinara i LGBT zajednice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare