Kakvih se lupetanja naslušamo kad estrada priča o politici

Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Screenshot/Tv Pink

Emisija "Hit Tvit" je tok šou u kojem voditeljka Verica Bradić sa svojim gostima razgovara o aktuelnim društvenim i političkim dešavanjima. Iako su gosti emisije pretežno političari ili novinari, voditeljka s vremena na vreme "razbije monotoniju" tako što u goste pozove nekoga sa estrade, kako bi zajedno komentarisali pitanja od društvenog značaja.

PROČITAJTE JOŠ

Sagovornici Verice Bradić ove nedelje bili su doktor Branimir Nestorović, premijerka Ana Brnabić i pevačica Nataša Bekvalac. Između ostalih, najaktuelnija tema bila je svakako vakcinacija protiv koronavirusa.

Pevačica nije mnogo razmišljala kada je voditeljka upitala da li će primiti vakcinu kada stigne u Srbiju.

„Jedva čekam vakcinu kako bi se stvari dovele u normalu. Kada je moj posao u pitanju, jako smo pogođeni. Kada su svi ljudi u pitanju, živci su sve tanji. Svi nekako očekujemo da će se nešto promeniti samim ulaskom u Novu godinu. Veliki je strah među ljudima“, objasnila je tada pevačica, iako je doktor Nestorović imao nešto drugačije mišljenje.

„Na „Hit Tvitu“ upravo dr Nestorović zastupa antivakcinacijski stav, a Nataša Bekvalac bi da se vakciniše. Pametnom dosta“, napisao je jedan korisnik Tvitera.

I drugi korisnici društvene mreže Tviter zapazili su ostale njene izjave.

„Evo Nataša Bekvalac predlaže da se jedna ulica na Dorćolu nazove po Džeju – Džejeva ulica.“

„Šta mislite o Tijaniću?

Nataša Bekvalac: Ne mislim o Tijaniću. Nikad nisam ni mislila.

Đordano Bruno: O, jednostavna prostodušnosti.“

„Posle Ace Lukasa, pravo osveženje i odličan sagovornik na temu političke situacije – Nataša Bekvalac.“

Mesec dana pre Nataše Bekvalac, Svetlana Ceca Ražnatović bila je gost ove emisije zajedno sa predsednikom Skupštine Srbije, Ivicom Dačićem i novinarom Aleksandrom Apostolovskim.

PROČITAJTE JOŠ

Iako se našla „rame uz rame“ sa političarom i novinarom, pevačica se nije libila da svoje stavove o društveno-političkim pitanjima sa ponosom izgovara, puna samopouzdanja, ne mareći za eventualne lapsuse.

„Korona zaista postoji i napada ljude, sada je prešla i na omladinu i na decu. Možemo da vidimo da su svi ugroženi“, rekla je pevačica, koja je objasnila da je ovaj virus u međuvremenu  „doživeo modifikaciju“.

Foto: Screenshot/Tv Pink

Osim „korone koja napada“, pevačica se nadovezala na govor Ivice Dačića, koji je komentarisao izgradnju metroa u Beogradu.

„Pored te estetike o kojoj ti pričaš… Da, treba ovaj grad to da ima. Ogromne su gužve, ljudi. To je ozbiljna infrastruktura za Grad Beograd. Pride, smanjili bismo zagađenje grada. Bar ja tako mislim.“

Stendap komičarka Jelena Radanović u svom maniru prokomentarisala je njeno gostovanje u ovoj emisiji:

„Molim vas otvorite klubove, evo opet teraju Cecu da bude politički analitičar, ženi treba posao!“

Podsetimo, ovo nije prvi put da se ova pevačica našla u „ulozi političkog analitičara“. Ona je u maju ove godine život u doba korone uporedila sa svojim životom iz akcije „Sablja“, nakon čega se posvađala sa političarom Čedomirom Jovanovićem, pa je teatralno napustila studio.

Gostovanje folkera Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, početkom novembra u „Hit Tvitu“ izazvalo je lavinu komentara, jer je folker tada iskoristio priliku da izvređa novinarku Žaklinu Tatalović.

Aca Lukas Foto: Printscreen/Tv Pink

„Žaklina Tatlović se podsmeva svemu i svakome, ja sam ekspert za ovo, na koju će televiziju da ode kada je drugi muškarci kojima se sveti, da bi se osvetila, pogledajte sliku, da vidimo kako izgleda“, govorio je nepovezano Lukas dok je voditeljka pokušavala da ga prekine.

Iako je pričao nerazgovetno, folker je spomenuo i plastične operacije, ignorišući upozerenja voditeljke da prestane sa vređanjem novinarke Žakline Tatalović.

Pre godinu dana svojih 5 minuta u ovoj emisiji dobila je i rijaliti učesnica, koja je u međuvremenu postala i pevačica, Kristina Kija Kockar. Ona je tada gostovala sa poslanikom Vladimirom Đukanovićem, liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenadom Čankom i studentom Aleksandrom Jakšićem.

Dok je Kija pričala o Evropskoj uniji, kamera je uhvatila političara Nenada Čanka kako koluta očima.

Njeno pojavljivanje u ovoj emisiji izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama. Mnogi su podržali pevačicu, koja je njihove simpatije „pobrala“ još dok je bila u rijalitiju. Međutim, bilo je onih koji nisu bili prijateljski nastrojeni.

Kristina Kija Kockar Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Oni koji nisu podržali Kijino gostovanje, smatraju da ona nije relevantan sagovornik za komentarisanje političkih i društvenih pitanja, poput Kosova i Evropske unije. Među ljudima koji dele takav stav, našle su se voditeljka i spisateljica Vesna Dedić i glumica Eva Ras.

Vesna Dedić smatra da niko sem velikih svetskih zvaničnika ne bi trebalo da komentariše pitanje Kosova, dok je glumica Eva Ras bila mnogo oštrija.

Foto:Zoran Lončarević

„Kija je bila budala kao i uvek, ona je govorila da su njoj spaljivali knjige, pa ono je idiotski. Ne daj Bože da imamo nekog političara kao što je Kija Kockar. Vidim jutros u novinama to pišu, a ona dođe u emisiju i priča o svojoj knjizi koja je pitanje da li je uopšte i knjiga. Ja sam rekla kada je ona pobedila i kada je izašla i rekla da je preživela rijaliti, ona je nula bez rijalitija. U godini koja je prošla vidimo da je bez rijalitija nula. Krajnji domet joj je bio razvod od muža“ rekla je tada glumica.

Da rezimiramo, ukoliko se u jednoj ovakvoj emisiji kao sagovornici pojave estradne ličnosti, dobija se neiscrpan izvor za zbijanje šala na Tviteru, svađa u studiju, vređanje, kao i nekulturno kolutanje očima dok sagovornik sa estrade govori.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar