Čeda za Nova.rs: Ceca glumi žrtvu na naslovnicama tabloida

Showbiz 13. maj. 202011:11 > 12:3012 komentara
Podeli:
Foto: Vesna Lalić, Instagram/cecaraznatovic

"Ne bavim se fenomenom Cece niti me zanima da li ona plače na stranicama tabloida, izigravajući žrtvu, a znajući dobro istinu o svemu. Otkud bih ja znao njene odnose sa vladajućim partijama ili to da li nekome ona nešto duguje. To je osoba koja je služila da daje alibi pripadnicima Zemunskog klana, a neretko je i sama navodila na krivična dela. Sa druge strane, znam da niko ni iz sadašnje vlasti niti iz one prošle, nisu imali nesporazume sa takvom pojavom, plašeći se valjda nekog njenog uticaja ili moći, a često su provodili i vreme sa njom. Tako da neka reše to u krugu svojih prijatelja i saradnika, a tom miljeu nikada nisam pripadao. Mogu nabaciti tonu svega na mene, i mogu napraviti milion naslovnih strana, ali na kraju dana ipak moraju da žive sa tim da su oni meni radili ono što ja nikada njima nisam ni pomislio. To je razlika između njih i mene", govori predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović za Nova.rs, komentarišući svoju raspravu sa folk pevačicom Svetlanom Cecom Ražnatović u emisiji "Hit tvit".

Nakon rasprave u emisiji „Hit tvit“, u kojoj su pored Čedomira Jovanovića i Svetlane Cece Ražnatović gostovali i vlasnik televizije „Pink“ Željko Mitrović, ali i Darija Kisić Tepavčević,  na naslovnim stranama tabloida pojavili su se tekstovi u kojima lidera LDP-a optužuju za hapšenje pevačice Svetlane Ražnatović tokom policijske akcije „Sablja“, ali ga i dovode u vezu sa Zemunskim klanom.

PROČITAJTE JOŠ

Takvi tekstovi pojavili su se samo dva dana nakon rasprave i oštrih reči koje je Čedomir Jovanović uputio folk pevačici, navodeći da je povezana sa kriminalnim klanovima koji su učestvovali u ubijanju premijera Zorana Đinđića 2003. godine. Lider LDP-a ovim povodom govorio je za portal Nova.rs.

„Zabrinuo bih se da tabloidi drže stranu meni. Svi su u ovoj zemlji pravili svoje tabloide i imali svoje urednike, samo meni to nikada nije palo na pamet. Zato danas ne plačem, već se borim na svoj način. Ova zemlja ima svoj put, jedan put. I na tom putu i ja nosim svoj teret, kao što ga nosi svako. A to sto je neko „srpska majka“, sa tolikim uticajem, to nije moj problem – to je problem onih koji su je stvorili, što opet ponavljam nije bio nikada moj svet. Neka nastave da pišu laži, neka tabloidi nastave svoj posao zbog kog su stvoreni, neka svako radi svoj posao, ali samo ih pozivam sve zajedno da ne kukaju“, izjavio je on za Nova.rs.

Na pitanje zašto je pristao da učestvuje u pomenutoj emisiji, kao i šta je očekivao od susreta sa Svetlanom Ražnatović nakon sedamnaest godina, Čeda je odgovorio:

„Zato što se istina brani na svakom mestu i u svakoj situaciji, a bitke koje vodimo u životu ne možemo da biramo, kao što to neki zamišljaju. U toj emisiji niti me je zanimala udovica zemunskog klana, niti vlasnik televizije sa kojim su svi u Srbiji koji se bave politikom mnogo bliži nego što sam ja ikada bio. Njihov problem je što su pomislili da mi prave sačekušu, ne razmišljajući da mene istina o 12.martu obavezuje bez bez obzira na mesto na kojem tu istinu izgovoram. Da sam u životu išao samo na mesta na kojima se osećam komforno i u kojima mi se aplaudira, moj život bi izgledao totalno drugačije. Ali mene nećete videti da kukam ili plačem, jer svoj krst nosim, zato što sam ja tako odabrao.“

„Njena suštinska abolicija od strane Vojislava Koštunice je tada bila poruka i meni i svima nama, da će to zločinačko udruženje nastaviti da živi u drugom obliku, ali da nam neće dati mira. Tako i danas, dok je Legija u Zabeli, Ceca je na Dedinju. Ali nemojte se zavaravati da to i dalje nije jedan isti krug ljudi koji ce eliminisati svakog koji im stoji na put. Međutim, to što ja na nogama stojim i dalje od tog 12.marta je nešto zbog čega oni nemaju mira. Dok su se oni krili po jazbinama, ja sam sprovodio zakon. Dok su Koštunicu branili, ja sam svedočio. Dok danas svi ćute o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića, ja i dalje govorim. To je problem. A to mogu da ponovim i vama, i na „Pinku“, jer to što se nama dogodili od tog 12.marta je jedna istina, ona će isto čuti gde god odem“, zaključio je Čedomir Jovanović za naš portal.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar