Svetlana Raznatovic Ceca
Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Vesna Lalić

Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, udovica Željka Ražnatovića Arkana, bila je jučerašnji gost emisije "Hit tvit" na televiziji "Pink", gde je između ostalog govorila o svojim nekretninama, upoređujući ih sa nekretninama Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, i njegovog brata Gojka Đilasa. Naime, kako je Ceca ovom prilikom izjavila, ona za 33 godine rada, "nema ni pet nekretnina", dok brat Dragana Đilasa, Gojko Đilas, kako su pričali u emisiji, ima 29 nekretnina. Međutim, kada se vratimo u prošlost, ekonomski status Svetlane Cece Ražnatović ima podužu istoriju o kojoj se u medijima godinama unazad govorilo.

“Kada pričamo o rodbinskim odnosima, mene i sestru su proglasili lopovima, priznale smo krivicu bez suđenja, jer od dva zla biraš manje. Moja sestra nema ništa, a ja koja radim sledeće godine 33 godine, i plaćam porez državi, nisam uspela da zaradim pet nekretnina”, navela je Ražnatović u emisiji.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je takođe izjavila da ona, za 33 godine rada, „nema ni pet nekretnina“, dok brat Dragana Đilasa, Gojko Đilas, kako su pričali u emisiji, ima 29 nekretnina.

Međutim, kada se vratimo u prošlost, ekonomski status Svetlane Cece Ražnatović ima podužu istoriju o kojoj se u medijima godinama unazad govorilo.

Dvadeset godina posle Arkanove smrti, ostavinska rasprava nikada nije okončana, uprkos tome što Arkan ima devetoro dece. Njegovom imovinom i dan-danas upravlja Svetlana Ražnatović.

Njegova prva žena, Natalija Martinović, koja ga je napustila posle saznanja da su se pojavile emocije između njega i mlade estradne zvezde Svetlane Cece, tada Veličković, bila je prvobitna vlasnica kuće u Ljutice Bogdana, u kojoj trenutno živi Ceca.

Naime, prema medijskim navodima iz 2011. godine, u arhivi bivšeg Prvog opštinskog suda, zabeležena je navodna izjava Natalije Martinović, prve zvanične Arkanove supruge, u vezi sa tim kako je sagrađena vila na Dedinju u Ljutice Bogdana.

„Vila je u potpunosti novoizgrađena kuća. Na tom mestu nalazila se kuća koju smo moj bivši suprug i ja kupili na kredit. Ona je kupljena na moje ime od Nadein Kampić Danice. Imala je oko 250 kvadrata, a sadašnja ima oko 1.000 kvadrata. Kredit je dobijen od Beobanke 1. jula, odnosno 12. juna 1985. godine“, posvedočila je navodno bivša supruga Željka Ražnatovića.

Na suđenju povodom kuće u Ljutice Bogdana, svedok je bila i Dušanka Sretković iz Drugog opštinskog suda, koja je prisustvovala overi ugovora o poklonu, koji je u avgustu 1994. godine sklopljen između Željka Ražnatovića i supruge Natalije. Ovakav ugovor je navodno napravljen po savetu advokata Zorana Jovanovića, koji je to predložio kako bi se izbeglo plaćanje poreza na prenos imovine:

„Radilo se o ugovoru o poklonu, kojim je Natalija kuću darovala svom suprugu Željku. Radi se o kući u Ulici Ljutice Bogdana, a Željko Ražnatović je posle završene overe ugovora rekao: ‘Sada će mi se ostvariti san da tu uselim svoju gardu i partiju'“, potvrdila je navodno svedok Dušanka Sretković.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kada je Željko Ražnatović primio vilu kao poklon od svoje prve supruge Natalije Martinović, oni još nisu bili razvedeni. To je učinjeno 22. decembra 1994, kada je brak sudski razveden. Arkan je potom tu kuću prepisao, i ona se u zemljišnim knjigama vodi na ime njegove druge supruge Svetlane Ražnatović.

Kako je „Blic“ pisao 2012. godine, imovina pokojnog komandanta paravojne jedinice Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana nije utvrđena.

Odmah nakon njegovog ubistva pojavio se testament kojim je sve ostavio poslednjoj supruzi Svetlani Ceci Ražnatović, ali drugi naslednici su tada i dalje tvrdili da je to falsifikat i da ne znaju kolika je njegova celokupna imovina.

Foto:EPA PHOTO / EPA FILES

Za ostavinsku raspravu, osim poznate pevačice i dvoje dece koje je imala sa Ražnatovićem, zainteresovalo se, svojevremeno, još sedmoro njegove dece. Njegov najstariji sin Mihailo Ražnatović izjavio je svojevremeno:

„Mi, Arkanova deca, kao naslednici i ne znamo šta je tata sve imao od imovine i šta nam sve pripada, a to sud po zakonu mora da nam predoči.“

Vojin Ražnatović, takođe Arkanov sin, još je 2003. godine, pre nego što se s majkom Natalijom Martinović, bratom i sestrama Mašom i Milenom preselio u Kaliforniju, istakao imovinske zahteve.

„Tražimo deo od prodaje očevih pekara, od prodaje fudbalera Obilića, a moj brat Nikola traži očev sat“, izjavio je tada Vojin.

I Mihailo Ražnatović i deca iz braka sa Natalijom Martinović tvrdili su ranije da je testament koji je Svetlana Ražnatović pokazala u vili u Ljutice Bogdana njegovom najstarijem sinu Mihailu, kao predstavniku porodice, falsifikat.

„I ja mislim kao što to tvrde Željkovi sinovi Mihailo i Vojin da je testament njihovog oca, a mog brata Željka, izmišljen. I da je Željkov potpis na tom testamentu falsifikovan“, izjavila je svojevremeno Jasna Diklić, sestra Ražnatovića, a pisao „Blic“.

Folk pevačica Ceca Ražnatović takođe poseduje kuću na Kipru, gde često boravi, o čemu svedoče mnogobrojne fotografije i snimci na društvenim mrežama.

Svetlana Raznatovic Ceca
Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Vesna Lalić

Ceca je imala problema sa zakonom

Posle ubistva Zorana Đinđića, Ceca je 17. marta 2003. uhapšena u policijskoj akciji “Sablja” pod optužbom da je bez dozvole držala velike količine oružja u kući i da je sa sestrom proneverila novac u Fudbalskom klubu “Obilić”.

U zatvoru je provela 121 dan, a za to vreme njeni fanovi i kolege okupljali su se na Trgu republike u Beogradu, u znak podrške utamničenoj zvezdi. Kako je kasnije pričala, navodno je spavala sa bubašvabama, na minus 10 stepeni, a kako je svojevremeno izjavila, najteže joj je padalo što je imala zabranu poseta, tako da nije mogla da vidi sopstvenu decu.

Gotovo deceniju kasnije, tačnije početkom 2011, protiv Cece je, nakon osam godina istrage, podignuta optužnica zbog pronevere novca prilikom transfera fudbalera “Obilića” u inostrane klubove.

Ceca i njena sestra Lidija Ocokoljić teretile su se da su zloupotrebom položaja, prilikom prodaje igrača FK „Obilić“, stekle 235.507.689 dinara (4,1 milion nemačkih maraka i 3.480.000 dolara).

Mediji su tada o pevačici pisali gotovo svakodnevno, sve dok sama nije priznala krivicu. Sud je tada odlučio da Ceca državi plati milion i po evra, i kaznu od godinu dana kućnog pritvora. U kaznu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru 2003. Pevačica je tada prestala da daje izjave, ništa nije komentarisala niti demantovala.

Ona je tada u kućnom pritvoru nosila nanogicu preko koje je vršen nadzor njenog kretanja. Tokom tog perioda kuću je napustila tri puta, kada je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje, pisao je svojevremeno slobodnaevropa.org.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (17)