Foto: Promo/Goran Đukanović

Serija "Aleksandar od Jugoslavije", nastala po istoimenom romanu Vuka Draškovića, od 15. marta, kada je počela da se prikazuje na kanalu Nova S, obarala je rekorde gledanosti.

U ovom velikom projektu pod okriljem United Media grupe, a po scenariju i režiji Zdravka Šotre, učestvovalo je više od 130 glumaca.

Od 15. marta kada je počelo prikazivanje serije, “Aleksandar od Jugoslavije” jedna je od najgledanijih emisija na televiziji NOVA S u kontinuitetu, sa share-om između 11 i 21 odsto. Poređenja radi, serija „Ubice mog oca“, koja se takođe prikazivala na NOVA S, imala je share između 11 i 16,5 odsto.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, čitaoci portala Nova.rs imali su ekskluzivnu priliku da na našem sajtu svakog petka pretpremijerno gledaju epizode serije „Aleksandar od Jugoslavije“, dok je televizijska publika u novim epizodama uživala svakog ponedeljka od 21 sat.

Osim što ste na našem sajtu mogli da čitate intervjue s najpoznatijim glumcima s ovih prostora, koji su igrali u seriji, mogli ste da gledate i specijal podcast „Aleksandar od Jugoslavije“, u kome su gostovali Vuk Drašković i Zdravko Šotra, Petar Strugar, Miloš Timotijević, Ljubomir Bulajić, Tamara Aleksić, Milan St. Protić, Mima Karadžić, Nenad Hadži Maričić, Srđan Timarov, istoričar Predrag Marković.

Gledaoci su imali i ekskluzivno pravo da seriju „Aleksandar od Jugoslavije“ bindžuju na EON TV, putem bilo kog interneta u Srbiji na EON mobilnoj i EON smart aplikaciji.

PROČITAJTE JOŠ

Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

TV NOVA S možete pratiti preko SBB mreže, Total TV-a, D3, ali i EON platforme.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar