U svojoj autorskoj emisiji "Utisak nedelje", koju možete pratiti nedeljom uveče na televiziji Nova S, Olja Bećković je ponovo za vas sumirala događaje koji su obeležili proteklu sedmicu. Čitava emisija imala je i poseban ton uz priču i sećanja na velikog Duška Radovića u nedelji kada se obeležava 100 godina od njegovog rođenja.

Na samom početku čućete glas legende Beograda, Duška Radovića i izbor njegovih aforizama iz arhive radija Studio B.

Za vikend je ispred Vlade Srbije održan protest protiv Rio Tinta na kome se okupilo tek nekoliok stotina nezadovoljnih građana, a ljutiti organizatori pozvali su da se ne koriste pištaljke uz rečenicu „neka Beograd umre tiho“.

Nova ministarka osvrnula se na priče o zagađenju i objasnila šta čeka stanovnike Loznice, Jadra i čitave zapadne Srbije.

Čini se da je zaključak da se vlast igra sa narodom i da na priču o Rio Tintu izgleda nije stavljena tačka, kako su nas uveravali pre samo par meseci.

Videćete i insert iz emisije „Na slovo, na slovo“, u kojoj su nas godinama oduševljavali Đuza Stojiljković i Dragan Laković.

Da li su se urednici predsednikovog instagram profila igrali sa njim ili on ozbiljno misli da njegovi postovi na društvenim mrežama traba da izgledaju onako kako smo ih zapanjeni gledali na frekvencijama nacionalnih televizija.

Proteklu nedelju, bar u kulturnom smislu, obeležila je premijera Magbeta u Narodnom pozorištu u režiji Jagoša Markovića, i sa nebojšom Dugalićem i glavnoj ulozi.

Ne vidi se skori kraj priči i pregovorima oko Kosova i Metohije. Prošle nedelje održani su teški sastanci u Briselu, ko je pobedio, o čemu se govorilo i šta nas čeka u budućnosti i dalje nije poznato.

25. novembra započela je i međunarodna kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

BONUS VIDEO: Predlozi iz „Utiska“: SNS tabloidi i „crvene linije“ – kad stigne nalog, udri po porodici!

 

Komentari

Svi komentari (0)