Foto:Shutterstock

Dvojica zatvorenika su četkicom za zube razbili zid ćelije i pobegli, ali su pronađeni nekoliko sati kasnije - u palačinkarnici.

Džon Garza (37) i Arli Nemo (43) prijavljeni su kao nestali iz svoje ćelije u zatvoru Njuport Njuz u Virdžiniji, SAD, tokom rutinskog prebrojavanja u ponedeljak uveče, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije Njuport Njuza.

Preliminarna istraga otkrila je da su muškarci iskoristili nedostatak u dizajnu zatvorske konstrukcije i koristili alate napravljene od četkice za zube i metalnog predmeta kako bi pristupili armaturnim šipkama između zidova – a zatim su koristili šipku za dalje bekstvo, navodi se u saopštenju.

Nakon što su pobegli iz ćelije, popeli su se na zaštitni zid oko zatvora.

Međutim, par je pronađen 11 kometara dalje od Međunarodne kuće palačinki u Hemptonu, gde ih je policija uhapsila u utorak rano ujutro.

Vlasti su zatražile pomoć javnosti da pronađu muškarce i oni su ponovo privedeni u utorak rano ujutru u IHOP-u u Hemptonu kada su pripadnici javnosti pozvali policiju.

Šerif Gabe Morgan je u izjavi rekao: „Zahvalan sam Policijskoj upravi Njuport Njuza, Policijskoj upravi Hampton i Policijskoj upravi okruga Džejms Siti na njihovoj pomoći u našem pokušaju da ponovo uhvatimo ove zatvorenike. To pojačava ono što uvek kažemo: ‘Vidi nešto, reci nešto’“, rekao je šerif Gejb Morgan.

Šerifova kancelarija je saopštila da istražuje slučaj kako bi sprečila novo bekstvo.

Garza, koji živi u Hamptonu, bio je u pritvoru zbog optužbi koje uključuju nepoštovanje suda, optužbe za prekršaje za prevaru kreditnih kartica, krađu kreditnih kartica, falsifikovanje, posedovanje alata za provalu, veliku krađu, nepoštovanje suda i kršenje uslovne kazne.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemo, stanovnik Glostera, zadržan je pod optužbama za prevaru sa kreditnim karticama, falsifikovanje, veliku krađu i kršenje uslovne kazne.

Optužbe u vezi sa bekstvom su na čekanju, rekao je šerif i obećao da će ispitati incident koji će, nadamo se, „smanjiti šanse da se takav događaj ponovi“.

Policija je potvrdila da ima tim policajaca i inženjera koji pregledaju incident kako bi „ublažili gore pomenutu slabost objekta“.

To dolazi nakon što je osuđeni ubica Aleks Mardo bio primoran da se preseli u bezbedno područje zatvora zbog straha da će ga napasti zatvorenici.

Osramoćeni advokat iz Južne Karoline osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva supruge Megi (52) i njihovog najmlađeg sina Pola (22).

Njegova žena je upucana četiri ili pet puta iz puške, a sin Pol je upucan dva puta iz puške u odgajivačnici u blizini njihove seoske kuće u okrugu Kolton 7. juna 2021. godine.

Prema Odeljenju za zatvorske kazne Južne Karoline, Mardo se nalazi u jednoj ćeliji dalje od drugih zatvorenika.

Njegovi obroci se donose u ćeliju i stalno ga nadgleda nadzorna kamera dok čeka premeštaj u novi zatvor.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar