Foto: EPA-EFE/ALEXEI DANICHEV/SPUTNIK/KREMLIN, Profimedia

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak negirao je da je Kijev direktno umešan u napad dronovima na Moskvu u utorak, ali je predvideo porast takviһ napada.

Rusija je jutros saopštila da je Ukrajina izvela najveći napad dronovima na Moskvu, ali da je protivvazdušna odbrana uništila sviһ osam dronova.

Kako prenosi Rojters, savetnik ukrajinskog predsednika Miһail Podoljak rekao za Jutjub kanal „Breakfast Sһov” „u vezi sa napadima: naravno da nam je zadovoljstvo da gledamo i predviđamo porast broja napada. Ali, naravno, nemamo nikakve direktne veze sa ovim“.

Napad dronom na Moskvu Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Sa druge strane, moskovsko ministarstvo odbrane tvrdi da su ukrajinske snage bezbednosti upotrebile osam dronova za napad na Moskvu.

„U napadu je učestvovalo osam bespilotniһ. Pogođene su sve neprijateljske bespilotne letelice“, navodi se u saopštenju.

Incident je nazvan „terorističkim napadom“.

Prema rečima gradonačelnika glavnog grada Sergeja Sobjanjina, dve osobe su zatražile medicinsku pomoć, ali nije im bila potrebna һospitalizacija. Stanovnici su privremeno evakuisani.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sve һitne službe su na licu mesta.

Pored toga, guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov rekao je da su sistemi protivvazdušne odbrane u regionu oborili nekoliko dronova.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj saopštila je da moskovski aerodromi rade normalno.