Foto:EPA-EFE/LUDOVIC MARIN

U jeku krize u Donbasu, Rusija je saopštila da je više od 40.000 izbeglica stiglo u Rostovsku oblast iz regiona Donjecka i Luganska. U međuvremenu, francuski predsednik Emanuel Makron razgovaraće danas telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, kako bi ukrajinska kriza što pre bila rešena.

Izbeglice iz Donbasa nalaze se u 92 centra za privremeni smeštaj u Rostovskoj oblasti, rekao je vršilac dužnosti načelnika Ministarstva za vanredne situacije Rusije Aleksandar Čuprijan.

„Sada se nalaze uglavnom u Rostovskoj oblasti, odnosno u 92 centra za privremeni smeštaj“, rekao je Čuprijan novinarima.

POGLEDAJTE JOŠ:

Prema najnovijim izveštajima više od 40.000 izbeglica nalazi se u ovoj oblasti, a Rusija je najavila da će nastviti da prihvata iseljene stanovnike Donbasa.

Kako pucnji i sirene i dalje odjekuju ovim regionom, francuski predsednik Emanuel Makron juče je razgovarao sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, dok će danas Makron lično zvati Vladimira Putina.

„Ruska vojna akcija protiv Ukrajine dovela bi rat u srce Evrope. U tom slučaju, ne postoji druga mogućnost osim vrlo snažne reakcije“, upozorio je prethodno jedan od Makronovih savetnika.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti uživo na Nova.rs. 

BONUS VIDEO Povlačenje ruskih oklopnih vozila iz zone na granici sa Ukrajinom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar