Foto: Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin posjetio je vojne štabove u ukrajinskim regijama Herson i Lugansk koje su delimično pod kontrolom ruske vojske. Snimak koji je zabeležen tom prilikom postao je viralan.

Putin je prisustvovao sastanku vojnog zapovedništva u regiji Herson kako bi saslušao izveštaje komandanata o situaciji u regijama Herson i Zaporožje.

Putin je pritom vojnicima čestitao Uskrs te im je darovao kopiju ikone „Spasitelja Nerukotvorenog“, koja je pripadala, kako je naglasio, „jednom od najuspešnijih ministara obrane Ruskog Carstva“.

Obraćajući se general-pukovniku Mihailu Jurjeviču Teplinskom, Putin je rekao da ikonu može poneti sa sobom u rat.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su se posete dogodile u ponedeljak.

Ipak, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko na Tviteru je objavio snimak Putinovog predstavljanja ikone i ukazao na zanimljivu izjavu ruskog predsednika.

„Rekao je: „Uskrs dolazi“ – što znači da je put bio ranije. Kremlj je pokušavao da dokaže da je u poseti bio juče“, ukazao je Geraščenko i upitao da li je moguće da se Kremlju potkrala ovakva greška.

POGLEDAJTE JOŠ:

Pravoslavni vernici su, inače, Uskrs proslavili u nedelju 16. aprila.

Kako javlja ruski medij Meduza, nakon što su proučili video Putinovog putovanja, novinari su primetili da ruski predsednik kaže: „Uskoro će Uskrs, zar ne?“.

Međutim, verzija video snimka koja je postavljena na stranicu Kremlja uređena je tako da zvuči kao da Putin govori: „Upravo je Uskrs, zar ne?“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar