Jadranka Kosor Foto: Printscreen/RTL

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor učestvovala je u emisiji "Masked Singer" na hrvatskom RTL-u, gde su gledaoci imali prilike da je vide kako peva od evrovizijske pesme Leta 3 "Mama ŠČ" do pesme izvođača Manu Čao, gde je u jednom trenutku otpevala i stih "marihuana ilegal". Ona je u RTL Direktu govorila o učešću u ovoj emisiji, ali i o tome šta sluša od muzike.

Iako je ispala iz takmičenja, gde je tokom same emisije bila maskirana, Jadranka Kosor navodi da se oseća „fantastično“.

„Ljudi me pozdravljaju na ulici sa ‘Kraljice’. Odrasli bi me zaustavljali i ozbiljno pitali da li sam to ja, ali ja sam bila obavezana ugovorom da kažem da nisam“, ispričala je Jadranka Kosor za hrvatski RTL i dodala da je učešćem u ovoj vrsti emisije „sebi dala oduška“.

Na pitanje kako je došla na ideju da izvede pesmu „Mama ŠČ“ od hrvatske grupe Let 3, kojom predstavljaju Hrvatsku na ovogodišnjoj Evroviziji u Liverpulu, Kosor je odgovorila da je to neka „priča koja vuče korene još kada je bila predsednica Vlade Hrvatske“, aludirajući na pesmu od te grupe „Omađijaj me“.

„Kako to? Zato što u prošlosti, dok sam bila predsednica Vlade Hrvatske, Let 3 mi se dosta rugao. Oni su znali da se maskiraju u mene, stavljali su neke sede perike i oblačili kostime. Onda sam ja budući da je ova pesma izabrana da nas predstavlja na Evroviziji, želela da poravnam te račune“, rekla je Kosor za RTL i dodala da je joj se sviđa pesme „Mama ŠČ“.

Ona kaže da je za taj nastup dobila i fantastične komentare na Tviteru.

„Jedan gospodin je naveo da je čak napisao pismo odgovornima koji stoji iza cele organizacije nastupa Leta 3 i da im je rekao da pošalju mene da budem u njihovoj pratnji i da im tamo budem podrška“, rekla je Kosor.

Bivša premijerka Hrvatske otkrila je i da rado sluša aktivistu i pevača Manu Čao, ali i Šakiru.

„Svašta slušam. Ja strašno volim muziku kad se odmaram i to muziku uz koju mogu da plešem, bez obzira na to što me boli koleno. Uz Šakiru perem prozore i to najbolje“, rekla je na kraju RTL Direkta Jadranka Kosor.

Podsetimo, Jadranka Kosor bila je hrvatska premijerka od 2009. godine, nakon što je tadašnji predsednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader podneo ostavku. Ona je tada izabrana i za predsednicu vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Jadranka Kosor Foto:EPA/ANDRZEJ GRYGIEL

Na čelu Vlade Hrvatske ostala je do kraja 2011. godine, a na parlamentarnim izborima je izgubila od Kukuriku koalicije koje su činile opozicione partije predvođene Socijaldemokratskom partijom Hrvatske. Nakon tih izbora premijer Hrvatske je postao sadašnji predsednik Republike Zoran Milanović.

Za vreme njenog premijerskog mandata, Hrvatska je ušla u Evropsku uniju. Sporazum je potpisan 9. decembra 2011. godine u Briselu.

***

BONUS VIDEO – Srpsko – hrvatski odnosi od Oluje do Oluje 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar