Foto: Printscreen

Pet radnica u američkom obdaništu optuženo je za zlostavljanje dece nakon što je video na kojem zastrašuju malu decu noseći masku - sličnoj onoj koja se vidi u filmskoj franšizi "Vrisak" - postao viralan.

Incident se dogodio u “Lil’ Blessings Child Care” u Hamiltonu, Misisipiju – otprilike 200 kilometara severoistočno od glavnog grada države, Džeksona – gde se može videti nedatirani snimak radnica obdaništa koje nose masku terorišući decu koja vrište i plaču, pa čak i paralizovanu od straha.

U jednom trenutku se može videti dječak kako beži dok radnica odbaništa s maskom na licu juri za njim vrišteći nekoliko centimetara od njegovog lica.

Nakon što su nadležni saznali šta se dogodilo u dnevnom boravku, odlučili su da preduzmu akciju, prenosi N1.

Foto: Printscreen

“U ponedeljak, 17. oktobra 2022., kancelarija šerifa okruga Monro, okružno tužilaštvo i okružni tužilac sastali su se s roditeljima dece uključene u incident u Centru za brigu o deci i obrazovanju “Lil’ Blessings” i obavestili ih o mogućim krivičnim prijavama”, rekao je šerif okruga Monro Kevin Kruk u izjavi povodom incidenta. “Roditelji su takođe dobili priliku da podele informacije koje su prikupili sa istražiteljima MCSO.”

Najmanje jedan skup roditelja potpisao je izjave pod zakletvom o istragama za zlostavljanje dece na sudu okruga Monro, a sudija izdao naloge za optužbe.

“Bila sam u potpunom šoku od onoga čemu sam svedočila”, rekla je za ABC Njuz Kejtlin Džonson, majka deteta koje pohađa Lil’ Blessings. “Njihovo ponašanje je bilo neprihvatljivo. Porastao mi je krvni pritisak. Slomilo mi je srce zbog mog deteta. Ljuta sam.”

“Nadam se da uživate u zatvoru i nadam se da shvatate da je to što ste uradili ozbiljno”, nastavila je Džonson. “To nije šala i nije nešto čemu se treba smejati.”

Alisa Hajes, majka malene devojčice u dnevnom centru, razgovarala s ABC njuz novinarima.

PROČITAJTE JOŠ:

“Želim da vide užas na njenom licu jer to vidim svake noći”, rekla je.

Kancelarija šerifa okruga Monro imenovao je počinioce u slučaju kao Siera Mekendles, Oci-Ana Kilburn, Dženifer Njuman, Šien Šelton i Trejsi Hatson.

One su suočene su po tri tačke optužnice za krivično delo zlostavljanja dece zbog svoje uloge u incidentu, dok se Hatson suočava s dve optužbe za neprijavljivanje zlostavljanja i napad na maloletnika, oba prekršaja.

Nejasno je da li su osumnjičeni u ovom slučaju dobili pravnog zastupnika i istraga je trenutno u toku.

BONUS VIDEO: Zelenski objavio video iz granatiranog Kijeva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar