Oliver Varhelji Foto:TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji je navodno tokom rasprave na plenarnom zasedanju, dok je odgovarao na pitanja poslanika Evropskog parlementa, pojedine od njih nazvao „idiotima“, sve nakon pitanja o povezanosti Rusije i Srbije.

Barem tako tvrdi njegov zemljak iz Mađarske, poslanik Sandor Ronai, koji je na Tviteru objavio post u kojem kaže: – Komesar Varhelji, nakon što odgovori na pitanja poslanika, seda na svoj sto te ga možete čuti kako govori: ‘Koliko još idiota ima ovde?‘

Dodao je kako je ovo neprihvatljiva uvreda, ozbiljno nepoštovanje Parlamenta te da bi Varhelji trebalo da odstupi s dužnosti, prenosi Jutarnji.

Ovo se dogodilo nakon što je hrvatski poslanik Tomislav Sokol ponovio pitanje o neusklađenosti Srbije s spoljnom politikom EU i uticaju ruskih službi u destabilizaciji regije. Inače, odgovore na takva pitanja Varhelji je pokušavao da zaobiđe te je odgovarao tek nakon što bi ih poslanici ponavljali. Isto je bilo i kada su mu upućivali pitanja o sankcijama protiv Milorada Dodika, lidera Srba u BiH, zbog njegovih izjava i postupaka koji ugrožavaju integritet BiH i podrše koju on pruža ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar