Ukrajina rat Foto:Tanjug/AP Photo/Libkos/Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia

Poljska vojska je saopštila da je pokrenula sve neophodne procedure za obezbeđivanje vazdušnog prostora zemlje, nakon što je jutros primećana, kako navode, intenzivna aktivnost ruske dalekometne avijacije.

Kako je pojašnjeno, to je povezano sa jutrošnjim raketnim udarima po teritoriji Ukrajine, a „Operativna komanda Oružanih snaga Poljske kontinuirano prati situaciju“, navodi poljski nedeljnik „Vprost“

U saopštenju se navodi i upozorenje stanovništvu da su poljski i saveznički avioni aktivirani i da zbog toga može doći do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje.

Pročitajte još...

U noći sa utorka na sredu širom Ukrajine je objavljena protivraketna uzbuna, a vazduhoplovstvo zemlje je izvestilo da je pretnju izazvalo lansiranje krstarećih raketa iz aviona Tu-95MS.

Nešto posle 6 sati ujutru po lokalnom vremenu, pojavio se izveštaj da se „raketna manevrisanja u oblasti Lavov približavaju granici sa Poljskom“, ali je u narednoj poruci pisalo da je projektil promenio kurs i da ide ka Lavovu, gradu na zapadu Ukrajine, navodi „Vprost“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar