Foto: Profimedia

Otac Megan Markl, vojvotkinje od Saseksa, Tomas Markl optužio je nju i njenog supruga princa Harija da mu ne dopuštaju da provodi vreme sa svojim unucima Arčijem i Lilibet. Ovom optužbom on nastavlja niz porodičnih skandala kraljevske porodice, o kojima svet priča već godinama.

Pročitajte još:

On navodi kako je par „užasno nepravedan“ prema svojoj deci jer ih drži podalje od rođaka, među kojima je on, njihov drugi deda princ Čarls i prabaka kraljica Elizabeta II.

U intervjuu za australijsku televiziju koji je dao iz svoje kuće u Meksiku, koja se nalazi na 200 kilometara južno od kuće Megan i Harija, otkrio je da se tek treba da se sretne sa Arčijem (2) i tromesečnom Lilibet.

On je optužio svoju ćerku, sa kojom ne razgovara, da mu ne dozvoljava da vidi unuke. Tomas je rekao da je jedini član porodice koji viđa decu Meganina majka i njegova bivša supruga, Doria Ragland. Ipak, kako kaže neće instistrirati da vidi decu, jer ne želi da ona „postanu pijuni u rukama svojih roditelja“.

Upitan da li bi razmotrio pokrene neki sudski spor, rekao je da je već dobio ponude od nekoliko advokata koji bi želeli da ga zastupaju.

„Neću to da radim, oni su samo bebe. Strpljivo ću čekati da sazru i počnu sami da donose odluke. Sve dok moja ćerka brine o njima, ne želi da ih vidim”, rekao je.

Tomas Markl
Tomas Markl Foto: 60 Minutes / Ferrari / Profimedia

Kako kaže , želeo bi da se njegova ćerka sa porodicom vrati u Englesku.

„Želeo bih da se njih četvoro vrate u Englesku i ispune svoje dužnosti. Bolje je za decu i bolje je za njih. Da se pomire sa kraljicom i Harijevim ocem, a onda ću se i ja sa njima pomiriti”, dodao je.

On je već ranije ove godine kritikovao svoju ćerku u ekskluzivnom intervjuu za britansku emisiju „Dobro jutro Britanijo“, nazvavši je kontrolfrikom. Na pitanje da li je njegova ćerka bila ona koja „drži konce u braku”, rekao je da je sto odsto siguran na ona sve kontroliše i o svemu se pita. „Opleo“ je i po Hariju rekavši da sa njim tek treba da razgovara, jer ga nije kontaktirao niti tražio ruku njegove ćerke pre njihovog venčanja 2018. godine, kojem Tomas nije prisutvovao.

„Hari nije dobar muž“

Osvrnuo se i na izjavu svoje ćerke o tome kako je imala suicidne misli.

„Mislim da Hari nije dobar muž, jer ako bi meni supruga ili dete došli i rekli da kako imaju psihološke probleme i razmišljaju o samoubistvu, odveo bih ih direktno kod lekara”, rekao je.

Princ Hari i Megan Markl vencanje
Princ Hari i Megan Markl na venčanju Foto:EPA-EFE/NEIL HALL

Ovo nije prvi put da Tomas napada Harija, nakon intervjua para sa Oprom u martu, opisao je princa kao tunjavog i optužio ga da ne zna da brine o porodici.

Podsetimo, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su u martu ove godine u dvočasovnom intervjuu izneli niz optužbi na račun kraljevske porodice i javnosti ponudili gomilu „prljavog veša“.

BONUS VIDEO: Britanska i srpska kraljevska porodica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar