Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ažurirano izdanje biografije princa Harija i Megan Markl, koje pišu Omid Skobi i Karolin Durand, a koje će štampati Harper Kolins, izazvalo niz novih kontraverzi koje će pokrenuti polemike o njihovom odnosu sa kraljevskom porodicom. Iz informacija koje su procureile zaključuje se da će svet uskoro saznati ko je uputio uvredljivi rasistički komentar o izgledu Arčija, da je vojvotkinja od Saseksa žarko želela da dođe na sahranu princa Filipa, koliko je Vilijama razbesneo njihov intervju koji su dali Opri Vinfri, ali i još mnogo toga.

Pročitajte još:

Novo izdanje, koje bi trebalo da izađe 31. avgusta, na 24. godišnjicu smrti princeze Dajane, takođe donosi i informacije o tome kako Megan i Hari „ne žale“ što su napustili kraljevske uloge i da je Megan svoj eksplozivni intervju sa Oprom smatrala „oslobađajućim“.

Bakingemska palata nije komentarisala sadržaj knjige kada se prvi put pojavila prošle godine, što će čini se biti slučaj i ubuduće, jer je njen portparol odbio da komentariše najnovije tvrdnje.

Advokati Harija i Megan distancirali su se od ovog izdanja rekavši da autori ne govore u ime njihovih klijenata i da se oslanjaju na neimenovane izvore.

Autori knjige su u međuvremenu rekli da par nije razgovarao sa njima o sadržaju knjige. Ipak, pojavili su se neki navodi, koji tvrde da se Megan zabrinula za bezbedost autora knjige, zbog uvreda koji su dobijali, te je jednog od autora pozvala telefonom, kako bi se uverila da je dobro.

Ipak hteli da otkriju ko je rasista iz palate

Foto: EPA-EFE/HENK KRUGER / POOL

Opštu pometnju izazvala je izjava Megan Markl koju je izgovorila u intervjuu sa Oprom Vinfri da je neko iz porodice, dok je bila u drugom stanju, rekao kako će njen sin Arči biti bez titule, jer postoji mogućnost da se rodi sa tamnijom kožom. Autori knjige otkrili su da su iz izvora bliskih paru saznali da su se oni dugo lomili oko toga da li da otkriju ime te osobe. Ipak, odlučili su da to ne urade, te još uvek ne znamo ko je izgovorio ovu rasističku izjavu.

Takođe, reakcija kraljevske porodice na navode bračnog para „nije bila pozitivna“. Izvori su autorima rekli da je prinčev brat, Vilijam nakon pogledanog inetrvijua bio besan, jer kako je rekao o privatnim pitanjima ne bi trebalo da se raspravlja u javnosti.

Nekoliko dana kasnije, vojvoda od Kembridža odlučno je rekao novinarima da kraljevska porodica „nije rasistička“ ali, sudeći po sadržaju knjige koja će izaći, malo je verovatno da će ikada više komentarisati te tvrdnje.

Foto:Tanjug/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

Filipova sahrana

Knjiga detaljno opisuje kako su porodične napetosti ostavljene po strani nakon što je princ Filip umro u aprilu. Vojvotkinja od Saseksa, koja je bila trudna sa ćerkom Lilibet, nije bila na sahrani nakon što su joj lekari odbili dozvolu da leti.

Autori su napisali da se ona do poslednje sekunde nadala da će ipak moći da uživo pruži podršku partneru u tom emotivnom trenutku i bude sa njim dok sahranjuje dedu.

„Istina, za nekoliko članova kraljevske porodice se razumelo da su bili potajno zadovoljni time što je Megan ostala u Kaliforniji jer, kako kažu, nisu želeli cirkus“, navode autori.

Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto:EPA-EFE/DANIEL POCKETT

Citirali su izvor koji sugeriše da je Hariju oproštaj od princa Filipa bio još teži zbog toga što je bio sa porodicom koju nije video više od godinu dana, dok su oči čitavog sveta bile uprete u njih.

Sahrana pomirila oca i sina

U knjizi se navodi da je, iako je bilo mnogo nerešenih pitanja, sahrana princa Filipa omogućila da odnos Harija i njegovog oca Čarlsa ode „korake napred“ i da se oni barem na kratko pomire i popričaju.

Takođe je detaljno opisano kako su Hari i Vilijam razgovarali najmanje dva puta nakon sahrane.

Ne žale zbog intervjua

Uprkos posledicama koje im je doneo inetrvju sa Oprom, u knjizi se tvrdi da njih dvoje ne žale.

megan markl princ hari opra vinfri
Opra Vinfi razgovara sa Megan Markl i princom Harijem FOTO: Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

Bliska prijateljica Megan Markl rekla je autorima rekla da je njen intervju sa Oprom „katarzičan“, te da se njime Megan oslobodila svega što je godinama čuvala u sebi.

Skromna proslava godišnjice

U knjizi se takođe tvrdi da su Hari i Megan skromnije proslavili drugu godišnjicu braka u maju 2020. godine, kada su u Kaliforniji uveden ograničenje kretanja, te su je proslavili naručivši meksičku brzu hranu.

Oni su taj dan proveli u svojoj vili sa devet spavaćih soba i 16 kupatila, koju su uzeli na hipoteku i jednom drugom dali poklone koje su na bazi pamuka, što je njihova tradicija.

Hari ostao bez para

Autori su takođe ponudili ugao gledanja na Harijevu finansijsku situaciju uoči njihovog odlaska iz Velike Britanije, rekavši da par nije imao Harrjevo nasledstvo koje mu je ostalo od princeze Dajane, „ne bi preživeli“.

Princ Hari Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Hari je rekao Opri da ga je njegova porodica „bukvalno finansijski presekla“ u prvom kvartalu 2020. godine.

Oduzeli mu sve vojne titule

U knjizi je takođe detaljno objašnjeno kako je Hariju uskraćena dozvola da položi venac na Kenotaf na Dan sećanja tokom nedelje sećanja u Kraljevskoj britanskoj legiji u Kentu.
jer više nije bio „kraljevski član“.

Vojvoda od Saseksa nije mogao da to izvede, jer su mu iako je proveo deset godina u vojsci, ukinute tri počasne vojne titule, uključujući tiltulu kapetana kraljevskih marinaca.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar