Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath

Broj poginulih u bujičnim poplave izazvanih izlivanjem glečerskog jezera u indijskim Himalajima danas je povećan na 74, a 101 osoba vodi se kao nestala, saopštile su lokalne vlasti.

Prethodnih dana u toj oblasti na severoistoku Indije padala je jaka kiša zbog čega je porastao vodostaj u glečerskom jezeru, usled čega je popustila brana, a voda iz jezera se izlila uskom dolinom prema naseljenim mestima uništivši okolna sela i grad Rangpo, oko 50 kilometara južno od Gangtoka, glavnog grada države Sikim, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath

Najviši rukovodilac u državi Sikim Vidžai Bušan Patak, izjavio je za Rojters da su spasioci pronašli nizvodno, u državi Zapadni Bengal, 25 tela, među njima i tela osam pripadnika vojske.

Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath

On je rekao da se 101 osoba još vodi kao nestala u najnovijoj u nizu prirodnih katastrofa izazvanih ekstremnim vremenskim prilikama na području Himalaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Među nestalima je i 14 pripadnika vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane Indije i navelo da potragu za preživelima dodatno otežavaju oštećeni putevi, loše komunikacione veze i nepovoljni vremenski uslovi.

Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath

Lokalno stanovništvo pokušava da pomogne u čišćenju mulja i delova srušenih objekata koji su ostali iza ove katastrofe, jedne od najgorih u poslednji 50-ak godina u udaljenom regionu na jugoistoku Indije.

BONUS VIDEO: Poplave u Libiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar