Foto:shutterstock.

Službenici za divlje životinje veruju da je ubistvo iskusnog ribara u dalekom severnom Kvinslendu u Australiji bilo prvi put da su dva krokodila ikada zabeležena kako love čoveka kao par.

Australijanac koga su ubila dva ogromna krokodila bio je prvi poznati slučaj da su dva krokodila pojela čoveka.

Endru Herd je nestao dok je pecao u blizini ostrva Hinčinbruk, na severoistočnoj obali Kvinslenda, a njegovi ostaci su kasnije pronađeni u dva krokodila.

Dve godine kasnije, sumorni detalji fatalnog napada na 69-godišnjaka otkriveni su nakon istrage o njegovoj smrti.

Jedan od krokodila imao je neverovatnih 4,7 metara za šta je mrtvozornik Kristin Roni primetila da je više nego dvostruko više od gumenjaka u kojem je bio ribar.

Nalazi mrtvozornika uključuju zapažanja službenika za divlje životinje Odeljenja za životnu sredinu i nauku Kvinslenda (DES), koji su zaključili da je to „prvi put da su dva krokodila zajedno napala čoveka“.

Predator i ženka krokodila od metra su eutanazirani, izvršena je obdukcija i u njima su pronađeni ljudski ostaci.

PROČITAJTE JOŠ:

DES je napisao: „Na osnovu dokaza, pokojnika je prvobitno napao i ubio veći mužjak krokodila dok je pecao u svom čamcu, a ženka je verovatno ušla kada je muškarac ubijen da pomogne u rasparčavanju i konzumiranju“.

„U ovo doba godine – sezona parenja – nije neobično da su mužjak i ženka u blizini, a mužjaci će generalno tolerisati druge ženke“, navodi se.

Slučaj je prethodio smrti Kevina Darmodija u maju ove godine kada su službenici za zaštitu divljih životinja pronašli njegove ostatke u dva krokodila nakon fatalnog napada na Kejp Jork u dalekom severnom Kvinslendu.

BONUS VIDEO: Policajci na Floridi „uhapsili“ aligatora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar