Ukrajina rat Foto:Tanjug/AP Photo/AP Photo/Alexei Alexandrov/AP Photo/Andriy Andriyenko/Valery Melnikov / Sputnik / Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao je da će Ukrajina nastaviti da oslobađa okupirane teritorije uprkos talasu ruskih raketnih napada.

„Šta god Putin učinio, mi ćemo nastaviti da oslobađamo našu teritoriju“, rekao je Kuleba za CNN.

„Ovo je rat za opstanak Ukrajine. Ovo je rat za postojanje međunarodnog prava i poretka utemeljenog na pravilima. Dakle, on može da eskalira, može da radi šta god hoće. Ali nastavićemo da se borimo i pobedićemo“, dodao je.

„Putin se sveti terorisanjem civila“

Kuleba kaže da su velika većina meta u ruskom napadu bili energetski objekti, dodavši da mu „nije poznato da je gađan neki veći vojni objekt. To su bili samo energetski objekti i civilne kuće, stambene zgrade“, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekao je kako veruje da je napad bio čin osvete ruskog predsednika zbog nedavnih poraza na bojnom polju.

„Ne treba sumnjati da je cilj ovog napada bio terorisanje mirnog stanovništva i učiniti sve da mu se maksimalno oteža život. Prilično sam siguran, uveren sam da je to rezultat Putinovog poraza na bojnom polju. Kada njegova vojska ne može pobediti ukrajinsku vojsku, on se sveti terorisanjem civila“, rekao je Kuleba.

Na pitanje da li je Ukrajina odgovorna za veliku eksploziju na strateški važnom mostu koji povezuje Krim i Rusiju, Kuleba je rekao da „ne zna ko je digao most u vazduh“.

„Ne bih isključio da se nešto dogodilo unutar Rusije jer je ovaj most jako zaštićen sa svih strana“, rekao je on.

BONUS VIDEO: „Zapad želi da uništi Rusiju“: Kako je Putin u svom govoru pred aneksiju ukrajinskih teritorija sve prozivao zapadne zemlje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar