Mark Šalc i Ana Rid Foto:Facebook/Anna Florence Reed

Nemački izbacivač koji je ubio britansku naslednicu "bio je više zabrinut što su mu skupe cipele od 900 funti izlizane, nego što mu je devojka mrtva", kada je policija stigla na lice mesta Njega je saslušao švajcarsi sud, pošto je kako se navodi, uložio žalbu na presudu u kojoj je osuđen za ubistvo.

Ana Rid (22) pronađena je mrtva u kupatilu u luksuznoj hotelskoj sobi u Švajcarskoj, nakon što je njen ljubavnik Mark Šalc (33) molio osoblje da pozovu hitnu pomoć, jer je koža njegova devojka postala postala plava.

Na suđenju prošle godine, utvrđeno je da je sve ovo bio deo njegovog pokušaja da prikrije tragove. Obdukcija je pokazala da je Ana umrla od gušenja i da je imala male posekotine i prelome na telu.

„Optuženi koristio Aninu kreditnu karticu“

Tokom suđenja, švajcarski sud je dobio saznanja da je optuženi koristio Aninu kreditnu karticu za skupu kupovinu jer kako je priznao „voli da ima lepe stvari u životu“.

Zatim je poroti u Luganu rečeno da je Anu sreo na Tajlandu 2019. godine i da je ona na njega potrošila 50.000 funti, plaćajući luksuzne hotele, restorane i odeću tokom njihovog putovanja, prenosi Dejli mejl.

Ana je bila na putovanju na Dalekom istoku nakon što joj je otac Klajv poklonio kartu za put oko sveta za njen 21. rođendan i takođe je nasledila 250.000 funti od svoje majke koje je poginula u saobraćajnoj nesreći 2016. godine.

Mark Šalc i Ana Rid Foto:Facebook/Anna Florence Reed

Šalc je tvrdio da je Ana umrla kada joj je obmotao peškir oko grla tokom njihovog seksualnog odnosa u kupatilu hotela sa pet zvezdica u Lokarnu 2019. godine.

Međutim, sudija Mauro Ermani ga je osudio na 18 godina zatvora, ističući da je on „lažljivac“ i „opasan čovek“.

Na sudu je rečeno da se Ana svađala sa Šalcom one noći kada je umrla i da je pretila da će ga ostaviti nakon što je upozorena da je on iskorišćava.

Rekao joj je da on direktor kompanije, ali je umesto toga ostao bez posla i nije plaćao alimentaciju svojoj deci i takođe duguje hiljade funti bivšim devojkama.

„Ubio je Anu jer je znao da mu je potreban novac, njen novac, ako želi da nastavi da živi visokim životom, da ide u šopinge i boravi u luskuznim hotelima. Kvalitet njegovog života se naglo poboljšao nakon što je upoznao Anu. Uvidom u stanje njenog računa videli smo da je za jedan dan potrošila 10.000 evra samo na njegovu garderobu“, rekla je tužiteljka.

Ona je zatim dodala da je Nemac hladnokrvno ubio Anu, uzeo njenu karticu, potrošio novac, a zatim se vratio i rekao da je to bila nesreća.

„Dozvolite da vam dam još jedan primer. Istražni službenik koji je pozvan na lice mesta opisao je kako je Šalc na pitanje oko njegove odeće i obuće odgovorio: ‘Pazite, te cipele vrede oko 900 funti’. Njegova devojka za koju je govorio da je voli, umrla je samo nekoliko sati ranije, a on je brinuo samo za svoje cipele“, dodala je.

Šalcova odbrana je tvrdila da je Anin otac rekao da je njegova ćerka srećan sa novimm dečkom i da je „izgubila glavu“ zbog njega.

Odbrana je istekla da je osoblje u hotelu i restoranu istaklo da je par bio srećan veče pre smrti, da u bili nasmejani i da su se šalili. Odbrana je istekla da gosti u obližnjoj sobi nisu prijavili „jauke ili vapaje u pomoć, kao i da nije bilo ni šamara ni udaraca“.

„Praktikovali smo grub seks“

Šalc je na sudu ispričao da su on i Ana praktikovali grub seks.

On i njegov advokat Jasar Ravi tvrde da je Ana umrla tokom seksualne igre koja je pošla naopako. Traže da se njegova osuda za ubistvo poništi i zameni ubistvom iz nehata.

„Ana je volela erotsko gušenje. Zamolila me je da to uradim. Koristio sam peškir i ruke i mislio sam da je sve u redu, dok je nisam video sa isplaženim jezikom. Njeno lice je bilo smešno, a na vratu joj je bio plavi trag. Pokušao sam da je probudim, reanimirao sam je, a onda sam otišao po pomoć dole“, rekao je Šalc.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudija je rekao da je medicinski izveštaj pokazao da je Ana pokazivala znakove „patnje i uznemirenosti“, ali je Šalc istakao da ništa od toga nije primetio osim „lokve urina“.

Tužiteljka je istakla da je Šalc „lagao tri godine i da su njegove tvrdnje o nesrećnoj seksualnoj igri koja je pošla naopako“, neosnovane.

Ona je navela da su istražitelji pronašli pokidan telefonski kabl, ali je Šalc insistirao da je on već bio pokidan.

„Ana je mrzela lažove i mrzela je da je lažu. One noći kada je umrla, saznala je kakav je Šalc“, rekla je tužiteljka.

„Na njega ju je upozorio bivši dečko nakon što ga je spominjala Šalcova bivša devojka koja je rekla da ju je koristio i da je njome manipulisao“, dodala je.

BONUS VIDEO: Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana: Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar