Foto:Screenshot/Twitter/@Intel_Sky

Izrael izvodi napad na južnu provinciju Kunejtra, javila je agencija SANA.

Sirijski vojni zvaničnik izjavio je da je Izrael kasno noćas ispalio nadzemne i vazdušne rakete na ciljeve na jugu Sirije, nanoseći samo materijalnu štetu.

Neimenovani zvaničnik je rekao da su napadi podstakli sirijsku protivvazdušnu odbranu, kao i da su izraelski napadi došli preko Golanske visoravni, ali nije identifikovao metu, prenosi AP.

Kako se navodi, sirijska protivvazdušna odbrana odbija napad.

„Naša protivvazdušna odbrana je reagovala gađajući većinu projektila“, dodao je izvor.

Zvuk protivvaznušne odbrane čuje se nad glavnim gradom Damaskom.

Stanovnici glavnog grada Damaska prijavili su da su čuli zvuk eksplozija. Državni mediji preneli su da su zvuci eksplozije u Damasku zvuci sirijske protivvazdušne odbrane koja je odgovorila na dolazeće rakete na jugu.

Eksplozije se čuju u provinciji Kunejtra.

Izrael retko komentariše takve izveštaje, ali je tokom godina pokrenuo stotine udara, a ciljevi su uglavnom pozicije libanskog Hezbolaha i proiranskih snaga koje se bore na strani zvaničnog Damaska.

Izraelski rat u senci protiv Irana i njegovih saveznika eskalirao je poslednjih meseci, sajber napadima i razmenom vatre sa militantima u Siriji i Libanu, navodi AP.

Prema agenciji, Izraelci su zabrinuti da će američki predsednik Džo Bajden usvojiti pomirljiviji pristup prema Iranu. Bajden je rekao da se nada da će vratiti SAD iranskom nuklearnom sporazumu iz 2015. godine sa svetskim silama, čemu se Izrael odlučno protivio.

POGLEDJATE JOŠ:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)