Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ bg

Na području Slavonije bez struje je i dalje oko 2.400 korisnika, zbog olujnog nevremena koje je poslednjih dana u više navrata pogodilo Hrvatsku, a ako ne bude novih vremenskih nepogoda, potpuno uspostavljanje napajanja se očekuje sutra, saopšteno je danas iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Trenutno je bez struje 1.500 korisnika na području Slavonskog Broda i Novske, oko 550 na području Vinkovaca, Vukovara i Županje te oko 350 na području Kutine, Pakraca i Lipika.

„Ne bude li novih vremenskih nepogoda, potpuna uspostava napajanja za korisnike na pogođenim područjima očekuje se tokom sutrašnjeg dana“, navodi se u saopštenju HEP-a.

Danas do podneva najvećem broju korisnika na pogođenim područjima u Slavoniji vraćeno je redovno snabdevanje električnom energijom.

Juče je u Slavoniji je bez struje bilo oko 4.700 korisnika, što je bilo manje za četvrtinu u odnosu na nedelju. U sanaciji kvarova na olujom pogođenim područjima angažirano je više od 500 radnika HEP-a.

Procenjuje se da je šteta na elektroenergetskim objektima i mreži velika. Procenjeni trošak neophodne sanacije, da bi korisnici što pre dobili električnu energiju, iznosi oko 21 milion evra.

Očekuje se da će trošak potpune sanacije elektroenergetske mreže na pogođenim područjima biti višestruko veći, prenela je Hina.

***

BONUS VIDEO: Pogledajte kretanje strahovite oluje: Pokosila Italiju, nova apokalipsa čeka Sloveniju i Hrvatsku, poznato i kada stiže u Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar