Milivoje Katnić Foto:Foto Savo Prelevic

Dok se nagađa motiv zbog čega je nekad visoki funkcioner Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), 53-godišnji Luka Bulatović u iznajmljenom stanu, kako se sumnja, sebi oduzeo život i šta je naveo u pismu koje je ostavio za glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, Televizija Vijesti pouzdano saznaje da bezbednosni sektor trese do sada nazabeležena afera.

Naime, po tvrdnjama više sagovornika iz bezbednosnih službi, sve je počelo u sredu u večernjim satima, kada su pripadnici ANB Katniću predočili sumnju da se u prostorijama Specijalnog tužilaštva (SDT) nalaze uređaji za prisluškivanje.

Ubrzo nakon toga usledio je pregled prostorija kojim su potvrđene sumnje. U jednoj od njih pronađen je prislušni aparat, za koji iz ANB-a sumnjaju da je postavljen u periodu dok je direktor tajne policije bio Dejan Peruničić.

On nije odgovorio na pitanja Televizije Vijesti kako komentariše ove sumnje.

Ono što za sada nije poznato je da li je uređaj bio aktivan i ako jeste – ko je i odakle prisluškivao Katnića i tužioce. Dan nakon što je otkriven uređaj, obavljen je još jednom detaljan pretres prostorija.

Saznanja da je u jednoj od prostorija pronađen uređaj za prisluškivanje, Katnić nije demantovao već je kratko kazao da se sprovode određene provere i da ne može ništa saopštiti dok one ne budu okončane.

Aktuelni direktor Dejan Vukšić, odgovarajući na pitanja Vijesti, nije potvrdio ali ni demantovao da je uređaj pronađen.

Bonus video: Dramatični momenti sa Cetinja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar