Liz Tras Foto: EPA-EFE/JONATHAN HORDLE / ITV

Nova britanska premijerka Liz Tras već je nepopularnija nego što je ikad bio njen prethodnik Boris Džonson ili bivši zvaničnik Laburističke stranke Džeremi Korbin, pokazuje anketa YouGova čiji su rezultati objavljeni danas. Samo 14 odsto Britanaca sada ima pozitivan stav o premijerki, što je znatno manje u odnosu na 26 odsto u prethodnoj anketi napravljenoj 21. i 22. septembra.

Gotovo tri četvrtine, tačnije 73 odsto Britanaca, sada imaju negativno mišljenje o premijerkinom radu. Više od pola, njih 55 odsto, ima vrlo negativno mišljenje o Tras. To je lošiji rejting od najgoreg Džonsonovog ili Korbinovog. U anketi YouGova je 1. i 2. oktobra učestvovao 1751 ispitanik, prenosi Index.hr.

Obećala da će izvući Britaniju iz teškog razdoblja

Liz Tras obećala je u sredu da će izvući zemlju iz teškog razdoblja koje predstoji govoreći o „olujnim danima“ dok je iznosila svoje planove za podsticanje privrednog rasta.

PROČITAJTE JOŠ:

U svom govoru na torijevskoj konferenciji, koju su obeležili preokreti i unutarnje podele, premijerka je priznala da će njene politike izazvati poremećaje, ali je insistirala da „status kvo nije opcija“.

„Moramo držati smer“, dodala je. Tras je održala govor nakon finansijskih i političkih previranja zbog kontroverznog vladinog proračuna. Pokušaj da smanji poreze za 45 milijardi funti i poveća vladinu potrošnju izazvao je potres na tržištima i mogao bi uzrokovati poraz stranke na izborima.

BONUS VIDEO: Boris Džonson u poseti Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar