Donald Tramp Foto:Tanjug/AP Photo/Steve Helber

Bivši američki predsednik Donald Tramp dao je sudu u Njujorku garanciju od 175 miliona dolara, nakon što mu je odložena naplata više od 454 miliona dolara koje treba da plati posle presude o građanskoj prevari.

Ova garancija sprečava zaplenu Trampove imovine i sredstava dok se žali na presudu, prenosi AP. Ako njegova žalba na presudu bude odbačena, Tramp će morati da plati celu sumu od 454 miliona dolara, uz kamatu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ako Trampova žalba bude usvojena i optužbe odbačene, on neće morati ništa da plati državi i garancija koju je dao biće mu vraćena. Sud je 25. marta pristao da Trampu odloži naplatu 454 miliona dolara ako plati 175 miliona dolara u roku od 10 dana.

Isti sud će saslušati Trampove argumente u septembru, nekoliko nedelja pred predsedničke izbore koji će biti održani 5. novembra. Sud je ranije presudio da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar