Foto: New Boston Police Dept,

Olivia Atkokaitis (19) tuži svoje usvojitelje, kao i policiju i nekoliko lokalnih organa jer tvrdi da je držana kao rob, izgladnjivana i premlaćivana.

Olivia sada ima 19 godina i preduzima sudski postupak u Nju Bostonu protiv policije Nju Hempšira, sistema za zaštitu dece, agencije za usvajanje i školskog okruga zbog ignorisanja njenog slučaja sa porodicom koja ju je navodno zlostavljala.

Ona tvrdi da su je njeni usvojitelji Tomas i Deniz Atkokaitis zaključali u podrum u kući sa četiri spavaće sobe koju je opisala kao „tamnicu“. Olivija je navodno morala da koristi kantu za toalet i bilo joj je dozvoljeno samo da masira Deniz Atkokaitis i radi druge poslove po kući.

U tužbi koja je napisana na 70 stranica navodi se da je ona pohađala školu samo jedan dan u nedelji, za razliku od troje biološke dece roditelja, a tužba se odnosi na rasizam i seksizam u ime agencija koje su se bavile njenom situacijom.

„Po mom mišljenju, država je dozvolila da ropstvo postoji u svojoj jurisdikciji, a država nije uradila ništa po tom pitanju“, rekao je Majkl Luis, koji predstavlja Oliviju, izvestio je lider sindikata Nju Hempšira.

„Kada je Olivija pokušala da pobegne, kao što je to više puta činila kao dete, lokalna policija ju je ulovila, ukorila je što je pobegla i vratila je u ropstvo. Tokom njenog poslednjeg pokušaja bekstva, policija je koristila pse da bi je pratila“, navodi se u tužbi.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedno biološko dete ovog para 2011. godine navodno je reklo školskom savetniku da je Olivija bičevana, izgladnjivana i gurnuta niz stepenice.

Policija je negirala da nije zaštitila Oliviju i takođe je tvrdila da je bila ključna u njenom spasavanju, izvestio je lider sindikata Nju Hempšira.

Advokat Majkl Kortni, koji je zastupao policiju, rekao je: „Istraga koju su vodili šef (Džejms) Brejs, narednik (Stiven) Kejs i drugi članovi Policijske uprave Novog Bostona… na kraju je dovela do uklanjanja tinejdžerke iz kuće i (iz) uslova kojima su je podvrgli njeni usvojeni roditelji.“

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar