Foto: TANJUG/AP Photo/Adel Hana

Opština Tel Aviv saopštila je da otvara javna skloništa po uputstvima vojne komande. Izraelski premijer Jair Lapid je rekao da će bitka potrajati koliko god je potrebno i da vlada ima politiku nulte tolerancije za bilo kakve pokušaje napada iz Gaze na Izrael.

Stotine raketa koje su večeras lansirane iz Gaze još nisu usmerene na Tel Aviv, preneo je dnevnik „Tajms of Izrael“.

Islamski džihad preuzeo je odgovornost za večerašnje raketiranje južnog i centralnog dela Izraela iz Pojasa Gaze, nakon što je izraelska vojska pokrenula voju operaciju „Zora“ u kojoj je ubijeno najmanje 10 ljudi, među njima i jedna devojčica kao i jedan od komandanata te palestinske organizacije.

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc naredio je angažovanje do 25.000 rezervista zbog vojne operacije u Pojasu Gaze

#related-news_0

Premijer Jair Lapid je rekao da će bitka potrajati koliko god je potrebno i da vlada ima politiku nulte tolerancije za bilo kakve pokušaje napada iz Gaze na Izrael.

Govoreći nekoliko sekundi nakon raketiranja on je kazao da Izrael nije zainteresovan za širu vojnu kampanju, ali se ne plaši da je sprovede ako bude potrebno, preneo je dnevnik „Tajms of Izrael“.

Prema njegovim rečima, direktiva koju su snage bezbednosti dobile je bila jasna: Izrael neće sedeti skrštenih ruku kada postoje oni koji pokušavaju da naude njegovim civilima.

BONUS VIDEO: Izrael gađa Gazu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar