Marija Zaharova FOTO: Profimedia
Marija Zaharova FOTO: Profimedia

Situacija sa kolapsom brane Hidroelektrane "Kahovka" treba da bude tema proučavanja i istrage širom sveta, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Ovo više nije tema dana niti sedmice, već je stavljeno u istorijski kontekst. Govorim o onome što se dogodilo juče u ‘Kahovki’. To zaista treba da postane tema proučavanja, istraživanja i istrage širom sveta“, naglasila je Zaharova.

Ona je istakla da je reakcija Zapada u svim sličnim situacijama „potpuno predvidiva“, napominjući da se radi o beskrajnoj želji da se Rusija okrivi za sve što se dešava, bez obzira da li se to zaista desilo ili je plod mašte, te da će „uvek biti tako“.

Foto: TANJG/Maxar Technologies via AP

Zaharova je pojasnila da je to sve deo informacionog i psihološkog rata i beskrajnog povezivanja svih negativnih stvari koje se dešavaju unutar, izvan i na periferiji zapadnih zemalja sa Rusijom, kako bi se održao histeričan stav njihovih stanovnika u vezi sa situacijom u Ruskoj Federaciji i ruskom državom uopšte, preneo je TASS.

Gradonačelnik Nove Kahovke Vladimir Leontijev izjavio je ranije „Sputnjiku“ da je gornji deo Hidroelektrane „Kahovka“ u ruskoj Hersonskoj oblasti uništen tokom granatiranja, dok sama brana nije uništena.

Pročitajte još...

Šef vojne administracije Hersonske oblasti Aleksandar Prokudin naveo je da je više od 1.300 kuća potopljeno u delu Hersonske oblasti koja je pod kontrolom Kijeva.

Predsednik Vlade Hersonske oblasti Andrej Aleksejenko rekao je da je zbog urušavanja Kahovske hidroelektrane praktično celi grad Aljoški pod vodom.

Međutim, nivo vode u Novoj Kahovki počeo je da opada, a Leontijev kaže da je za sada reč samo o centimetrima.

BONUS VIDEO Jedna od najvažnijih brana dignuta u vazduh, počela hitna evakuacija stanovništva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar