Foto: Printscreen/Lillie Wilson

Surfera nazivaju herojem jer je rizikovao svoj život tako što je pokupio nasukanu ajkulu i odneo je nazad u vodu, u bizarnom incidentu koji je snimio drugi posetilac plaže.

U početku, Pol Majls je pokušao da gurne predatora svojom daskom za surfovanje da bi ga bezbedno vratio u dublju vodu na plaži u Eastern Viev-u na Viktorijinom Velikom okeanskom putu u Australiji.

Ali znajući da ajkulil možda ističe vreme, gospodin Majls je doneo veoma hrabru odluku da sam odnese ajkulu, dok mu se smrtonosno stvorenje neprestano mrdalo u naručju.

„Samo sam mislio da ću mu dati šansu, nisam bio siguran da li je samo dezorijentisan ili bolestan ili šta već“, rekao je Majls za ABC u subotu.

„Mislio sam da ga izvučem u vodu malo dalje, da vidim da li će isplivati u more, ali mi se nije činilo dobro“, naveo je.

Gospodin Majls je rekao da misli da je to plava ajkula, teška oko 20 kg.

Za svoje više od četiri decenije surfovanja na Eastern Viev-u retko je video ajkule i nikada nijednu tako blizu plaže.

„Jednom sam video jednu sa kamena pre oko 20 godina, ali mislim da je to dovoljno“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Larikin se našalio da je on zaista samo ‘veliki mekani’ i da se nada da mu je njegovo dobro delo donelo neke ‘poene’ sledeći put kada ajkula propliva pored njega dok on hvata talas.

Bliski susret koji je mogao da krene užasno naopako nije učinio ništa da ga spreči da se vrati u okean, a gospodin Majls je u nedelju otišao na novogodišnje surfovanje.

Njegovi postupci su naširoko hvaljeni na društvenim mrežama.

„Kakav heroj! Hvala vam što ste pokazali dobrotu“, napisao je jedan, dok ga je drugi nazvao „legendom“.

Ponavljajući sopstvene nade u dobru karmu iz iskustva, jedna osoba je napisala da će dobiti ‘poene sa Majkom Okeanom i bezbedne talase’.

Još jedan dobronamernik je jednostavno rekao ‘Vau kakvo veliko ljudsko biće.’

BONUS VIDEO: Ajkula se poigrava sa jatom riba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar