Francuska Foto: RAYMOND ROIG / AFP / Profimedia

Dve od sedam žrtava snažne eskplozije, koja se u noći između nedelje i ponedeljka dogodila u gradu Sen Loran de Salan u Francuskoj, su deca. Prema još nepotvrđenim navodima, jedno od dvoje dece koja su stradala je tek rođena beba.

Kako navodi „Skaj njuz“ pozivajući se na lokalne medije, u eksploziji koju je pratio požar stradala je tek rođena beba.  Lokalni zvaničnici još nisu potvrdili da je beba poginula u eksploziji.

Uz sedam poginulih, tri osobe su lakše i jedna teže povređena. Iz okolnih stanova i zgrada evakuisano je 25 ljudi.

Pročitajte još:

Skočio iz zgrade da izbegne plamen 

Kako navodi francuski radio „France bleu“, teško je povređen dvadesetsedmogodišnji muškarac, koji je prvo evakuisan u bolnicu u Perpinjanu, a potom prebačen u Univerzitetsku bolnicu Monpelje. Veruje se da je skočio sa prvog sprata da bi izbegao plamen.

Tri osobe koje su lakše povređene uglavnom su se žalila na trovanje dimom. Telo prve žrtve pronađeno je tek u 8.30 časova kada ga je hitna služba saopštila da je u ruševinama pronđena jedna žrtva.

Eksplozija se, čini se, dogodila u prizemlju ove zgrade, na nivou bakalnice. U blizini pogođene zgrade pronađene su boce sa gasom, ali za sada se ne može reći da li su one i uzrok eksplozije. Požar koji je usledio zahvatio je najmanje 11 stanova.

Francuska Foto: RAYMOND ROIG / AFP / Profimedia

„Kada sam izašao na lice mesta, bilo je dima svuda“, kaže gradonačelnik grada Alen Go na „France Bleu“.

Lokalna meštanka Izabel kaže da je probudila eksplozija.

„Spavala sam, čula sam bum, mislila sam da je oluja. Bila sam u krevetu, roletne su se otvorile, ivice prozora su se pomerile. Veoma sam se uplašila. Ljudi su u panici izašli na ulicu, vikali su. Došli smo da se sklonimo kod komšije, nismo mogli da se vratimo u naše stanove, ima previše dima. Nisam spavala celu noć. Previše sam ljuta, uplašena i šokirana“, rekla je.

Njena komšinica Nadin Bret (59) za AFP kaže da je nastala panika nakon eksplozije.

„Čula sam veoma jaku eksploziju, a onda sam videla ogroman plamen. Zgrade je zahvatio plamen. Nastala je panika“, rekla je Bret.

Prema njenim rečima, u toku su bili građevinski radovi u restoranu brze hrane u prizemlju jedne od zgrada.

Do jutra su vatrogasci stavili požar pod kontrolu, ali trenutno nije moguće da uđu u najteže pogođenu zgradu koja preti da se uruši.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar