Foto: EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV /SPUTNIK/ KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, Printscreen Twitter/ioannZH

Drugi najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask, vlasnik Tesle i Tvitera, gledao je finale Svetskog prvenstva u fudbalu u Dohi iz jednog od najboljih mesta u VIP loži. Na stadionu su svi bili oduševljeni njegovim dolaskom, a sudeći po fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, tokom finala Mudijala družio se sa zetom Donalda Trampa Džeredom Kušnerom, turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, ali i jednom od najvažnijih žena Putinove propagandne mašine - TV voditeljkom Nailijom Asker - Zade. Sa Zade se čak i fotografisao, što je izazvalo gnev korisnika društvenih mreža.

Upravo je ona na Telegram postavila selfi sa milijarderom, koji je snimljen neposredno posle meča Argentine i Francuske.

„Slažem se sa ocenom Ilona Maska: ‘Duel u pustinji. Bolja igra nije mogla ni da se traži’. Videla sam kako je na svom Tviteru podelio emocije u vezi sa dešavanjima na terenu. Imam i ja mnogo emocija – uskoro ću vam reći nešto više o njima“, napisala je voditeljka ispod fotografije.

Inače, Zade je ruska voditeljka na državnoj radio-televiziji (VGTRK) koju su sankcionisale Velika Britanija i Kanada zbog njenih stavova i saradnje sa ruskom vladom. Pored javnih emisija u Rusiji je poznata i kao devojka ruskog oligarha, vlasnika VTB banke, Andreja Kostina.

Oligarh je velikodušan prema svojoj ljubavnici. Kupio joj je stan u Moskvi, letnjikovac vredan četiri miliona dolara, jahtu od 62 metra i do 2019. godine plaćao njene privatne letove vredne skoro 500.000 dolara.

Pročitajte još:

Sve ove poklone, kako je pre tri godine otkrio politički zatvorenik i glavni Putinov protivnik Aleksej Navaljni, finansirali su ruski poreski obveznici.

Međutim, ovo otkriće, koje je za 24 sata pogledalo 3,5 miliona ljudi, nije previše zasmetalo Zade. Štaviše, ona se vodećem ruskom opozicionaru zahvalila se na besplatnoj reklami.

„Dobila sam originalnu reklamu od popularnog blogera, ali nisam znala da ću postati toliko popularna. Dobrodošli, moji novi pratioci“, napisala je tada na Instagramu.

BONUS VIDEO Rusi dronovima napali Kijev