Sisačka bolnica objavila je rezultate unutrašnjeg nadzora sprovedenog zbog slučaja dve starije žene koje su ležale na istom krevetu.

Neko je uslikao kako dve pacijentkinje 14. aprila leže na hodniku bolnice u Sisku, a 19. aprila fotografija je objavljena na Fejsbuk stranici Hitna uživo 194.

Iz bolnice su danas objavili saoptšenje.

„Nakon nedavnih zbivanja u Opštoj bolnici ‘dr. Ivo Pedišić’ Sisak, koja su uključivala objavljivanje fotografije dve pacijentkinje smeštene na istom ležaju, kao i niza izjava koje je dao direktor bolnice Tomislav Dujmenović, sproveden je unutrašnji bolnički nadzor“, piše u saopštenju.

„Komisija koju čini osam članova utvrdila je kako su obe pacijentkinje, koje su u bolnicu dovezene sanitetskim prevozom u razmaku od jedne minute u petak, 14. aprila 2023. godine, na isti ležaj stavljene na maksimalno 15 minuta dok nije dovezena još jedna postelja s drugog odeljenja. Nažalost, jedna od tih pacijentkinja preminula je od posledica dugotrajne bolesti dva dana nakon prijema u bolnicu, u nedelju 16. aprila 2023“, piše bolnica.

Iz bolnice su rekli i da im nedostaje 118 kreveta, a Ministarstvo zdravstva šalje zdravstvenu inspekciju u sisačku bolnicu, piše Index.hr.

***

BONUS VIDEO: Bolnice u Kartumu se zatvaraju zbog nedostatka opreme i ljudstva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar